**Batman Mavi Kalemler Otistik Bireyler Derneği üyeleri ve bazı STK temsilcileri, 2 Nisan Otizm Günü nedeniyle otistik çocuklarla yürüdü, balon uçurup, halay çektiler.

“ONLARI ANLAYIN”
‘2 Nisan Dünya Otizm Günü’ nedeniyle Batman Mavi Kalemler Otistik Bireyler Derneği, bir dizi etkinlik gerçekleştirdi. ‘Renkli eller otizmin farkında ya siz’ ve ‘Otizmi fark et, kabul et, bizimle yürü’ yazılı pankartlarla oluşturulan etkinliğe Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ümit Çiçek, ASKON Batman Şube Başkanı Selman Nasıroğlu, Dernek yöneticileri, otistik çocuklar ve aileleri katıldı. Etkinliğin ardından basın açıklaması yapan Mavi Kalemler Otistik Bireyler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Tüzün: “Otizmli çocuklarımız tam bir sevgi yumağıdır. Yaşları kaç olursa olsun büyümeyen çocuklardır. Masumiyetleri yüzlerine yansımıştır, onlardan korkmayın, onları anlayın, onların farkına varın. Bu çocukları tanımaya çalışın. Onların güzel dünyasına dokunun.  OTİDER’in ana hedefi; toplumsal bilinçlendirme ile otizmli bireylerin vatandaşlık hakları çerçevesinde gerekli sağlık, eğitim, meslek edinme ve bakım sorunlarının giderilmesi için çalışmaktır” dedi.

PARKTA BALON UÇURUP, HALAY ÇEKTİLER
Yürüyüş sonrası Atatürk parkında rengarenk balonları uçuran miniklerin sevinci görülmeye değerdi. Daha sonra katılımcılarla birlikte halay çeken minikler, gönüllerince eğlendi. Etkinliğe katılanlara teşekkür eden Dernek Başkanı Tüzün, şöyle devam etti: “Toplumun duyarlılığının artırılması amacıyla etkinliğimize katılan ve bizlere destek veren Valimiz, Vali yardımcımız, belediye başkan vekilimiz, İl Milli Eğitim müdürümüz, Aile ve Sosyal Politikalar il müdürümüz, il sağlık müdürümüz, tüm kamu kurum ve kuruluşlarına, STK, öğretmenlerimize ve bizi yalnız bırakmayan tüm katılımcılara teşekkür ederim.” (Bahar Çakar)

Editör: TE Bilişim