** Yılın ilk 6 ayında 1 Milyon 332 bin kişinin kamu hastanelerinde tedavi gördüğü Batman’da, hastaların sadece 260 bini randevu sisteminden faydalandı.

RANDEVUSUZ TEDAVİ
Batman’daki kamu hastaneleri kapasitelerinin üzerinde hizmet verirken, hastaların Merkezi Hekim Randevu Sistemi’nden (MHRS) düşük oranda faydalanması dikkat çekti. 2017 yılının ilk 6 ayında kamu hastanelerinde tedavi gören 1 Milyon 332 bin hastanın sadece 260 bini online randevu sistemini kullandı. En fazla yoğunluğun olduğu Bölge Devlet Hastanesi’nde tedavi olan 703 bin hastadan 145 bini MHRS’den faydalanırken, Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nde ise 300 bin hastadan 47.800’ü online sistemi kullandı. Diğer hastanelerde sistemi kullananların sayısı ise 67 bini buldu.

SİSTEM ETKİN TANITILACAK
Hastaların çoğunluğunun Merkezi Hekim Randevu Sistemi’ni kullanmaması nedeniyle Batman Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği de harekete geçti. Genel Sekreterlik, MHRS’nin yaygınlaşması için bir dizi tanıtım çalışmalarına başladı. Genel Sekreterlik, Merkezi Hekim Randevu Sistemi’nin yaygınlaşması için hutbeler aracılığıyla da sistemi tanıtacak. Bölge Devlet Hastanesi başta olmak üzere diğer kamu hastanelerindeki poliklinik hizmetlerinden faydalanmak isteyen hastaların internet üzerinden randevu sistemini daha etkin kullanılmasıyla hastanelerdeki yoğunluğun önüne geçilmek isteniyor. (Barış Arslan)

Editör: TE Bilişim