**30 Yılı aşkın süreyle Türkiye Petrolleri’nde çalıştıktan sonra emekli olan muhtar Abdulsamet Gezici: “1970’li yıllarda 365 seçmenin olduğu köyümüzde hane sayımız 20’ye düştü. Biz kara altınla iç içe olan köyüz” diyor.

“RAMAN, PETROLÜN OKULUDUR”
Batman merkeze bağlı Yakıtlı köyünün dört bir yanında açılan petrol kuyuları yüz güldürüyor. Köyün içindeki evlerle iç içe olan kuyulardan biri de 282 nolu petrol kuyusu. Üretimde artışın olduğu kuyuda kurulan 4 atbaşı ile birlikte petrol kuyusu, ‘dördüz kuyu’ adını aldı. Türkiye Petrolleri’nde emekli olduktan sonra muhtarlık görevini sürdüren 62 yaşındaki Abdulsamet Gezici: “30 Yıl süreyle petrolcülükte çalıştım. Köyümüzde 1948 yılından beri kara altın çıkarılıyor. Burası petrolün okuludur. Her bir kuyunun açılması bizi mutlu ediyor” diye konuştu.

“KARA ALTINI SEVİYORUZ”
1970’li yıllara kadar Yakıtlı köyünün büyük bir yerleşim yeri olduğunu belirten muhtar Gezici, sözlerini şöyle sürdürdü: “70’li yılların sonuna kadar tam 365 seçmenimiz vardı. Raman dağında o dönemler her şey vardı. Köyümüz 80’li yıllardan sonra küçüldü. Şimdi 20 haneye düştük ama kara altınla iç içeyiz. Köyün her tarafında petrol kuyuları var. Artık petrol yaşamımızın bir parçası. Raman dağındaki kuyulardan günde ortalama 7 bin varil petrol üretimi gerçekleşiyor. Son aylarda açılan 282 nolu ‘dördüz’ kuyu da köyümüzün bir sembolü haline geldi.” (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilişim