Ankara tren garı kavşağındaki patlamayı kitlesel basın açıklamasıyla kınayan HDP Batman Milletvekilleri Ayşe Acar Başaran, Mehmet Ali Aslan, Saadet Becerikli ve Milletvekili adayı Kadir Tunç, kortejin önünde yürüdüğü sırada TOMA araçları, tazyikli suyla kitleyi dağıttı. 

Milletvekilleri ile Batman Belediye Eş Başkanı Sabri Özdemir, tazyikli sudan etkilendi. Polis, gözyaşartıcı sprey kullandı.  Gözaltıların da yaşandığı arbede de Abdulkadir İzol, sağ gözünden darbe aldı.

YÜRÜYÜŞE İZİN VERİLMEYİNCE
Ankara Tren Gar’ı kavşağındaki patlamaya tepki gösteren HDP Batman İl binası önünde Milletvekilleri Ayşe Acar Başaran, Mehmet Ali Aslan, Saadet Becerikli ve Milletvekili adayı Kadir Tunç, Belediye Eş Başkanı Sabri Özdemir, HDP İl Eş Başkanı Abdulbari Karaağaç’ın da kortejin önünde yürümek istediği sırada TOMA araçlarının tazyikli su engeliyle karşılaşınca arbede yaşandı. Arbede sırasında dört kişi gözaltına alındı. Tazyikli suyun sağ gözüne isabet ettiği Abdulkadir İzol; “Neye uğradığımı şaşırdım. Sağ gözüm tazyikli su yüzünden şimdi görmüyor. Hastaneden rapor aldım” dedi.

MİLLETVEKİLİ ASLAN KONUŞTU
Turgut Özal Bulvarı HDP İl binası önünde kalabalık kitleye seslenen HDP Milletvekili Mehmet Ali Aslan; “Kendi iktidarları ve sarayları için gözlerini kırpmadan insan öldürüyorlar. Öğle saatlerine kadar da henüz bir açıklamanın yapılmaması da düşündürücüdür. Bu olay insanlık dışıdır. Polis yaralılara müdahale edeceğine biber gazıyla müdahalede bulunuyor. Er geç bir gün bu saray yıkılacaktır” diye konuştu. Daha sonra konuşan HDP İl Eş Başkanı Abdulbari Karaağaç, Dörtyol kavşağından Atatürk parkına kadar polis engeline rağmen yürüyeceklerini ifade etti.

YÜRÜYÜŞE MÜDAHALE
HDP Batman Milletvekilleri’nin de aralarında bulunduğu kitle yürüyüşe geçtiği anda Emniyet yetkilileriyle karşılaştı. Milletvekili Mehmet Ali Aslan, trafiği işgal etmeyeceklerini belirterek; “Kaldırımda yürüyeceğiz. Yolu trafiğe kapatmıyoruz. Yürüyüşümüzü engellemeyin” dedi. Belediye Eş Başkanı Sabri Özdemir de trafiği aksatmayacaklarını belirterek, kaldırımı kullanacaklarını söyledi. Emniyet Müdür Yardımcısı Mehmet Dönmez ve Güvenlik Şube Müdürü Akın Şahin, kitleye ; “Yapmış olduğunuz yürüyüş kanunsuz. Basın açıklamasını yaptınız. Müdahale etmek zorunda kalacağız” uyarısında bulundu.


MİLLETVEKİLLERİNE TAZYİKLİ SU
HDP Milletvekillerinin beraberindeki parti yöneticileri ve Belediye Eş Başkanı, Dörtyol kavşağında oturdukları sırada TOMA’nın sıktığı tazyikli su müdahalesiyle karşılaştı. Ardından kitleyle yürüyen HDP’li seçilmişler, bir kez daha polis engeliyle karşılaştı. Arbede sırasında sağ gözüne aldığı darbeyle hastaneye kaldırılan Abdulkadir İzol; “Kitle arasındaydım. Birden tazyikli su gözüme isabet etti. Şimdi de sağ gözüm görmüyor” dedi. Olaylarda dört kişi gözaltına alındı. Daha sonra Atatürk parkında açıklama yapan HDP Milletvekilleri, polisin sert tutumuna tepki gösterdi. Milletvekili Aslan; “Güvenlik yasasında yüzünü kapatmayın diyorsunuz. Siz silahlanıp siz yüzünüzü kapatıyorsunuz. Elimizde ne silah ne başka bir şey. Bu da size kapak olsun” dedi.

 
Editör: TE Bilişim