**İçişleri Bakanlığı tarafından başlatılan ‘Biz Anadoluyuz’ projesinin Yürütme Kurulu toplantısı, Vali Ahmet Deniz’in başkanlığında yapıldı. Proje kapsamında Batman’dan 2500 öğrenci Samsun’a gidecek.

KARDEŞLİK PROJESİ
Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki 21 ilden seçilecek 15 yaş ve altı, 50 bin katılımcının ülkemizin farklı şehirlerini ziyaret etmelerini sağlayarak, iller arasında kardeşlik köprüsünün kurulması ve kardeşlik ruhunun geliştirilmesi, terör örgütlerinin istismarından ve kötü alışkanlıklardan uzak tutulması, kardeşlik ve huzura katkı sunulmasını ve iller arasında kültürel ve ortak değerlerin paylaşılmasını hedefleyen projenin tanıtım toplantısı Valilik toplantı salonunda yapıldı. Valilik toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya Vali Deniz’in yanı sıra Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy, Vali Yardımcısı Serap Özem Çetin, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Mustafa Bakçepınar, İl Emniyet Müdürü M. Ali Akkaplan ve ilgili kurum yöneticileri katıldı.

SAMSUN’A GİDECEKLER
‘Biz Birlikte Anadoluyuz’ projesi kapsamında, Batman merkez ve bağlı köy okullarında eğitim gören 2 bin 500 öğrencinin gruplar halinde Samsun’a gönderilmesi planlanıyor. Bu tür gezilerle öğrencilerin yurdun dört bir yanını görmesi hedeflendiğini belirten Vali Deniz, projenin, Anadolu’nun ortak kültürel değerlerinin gençlere aktarılması iller arasında kardeşlik köprüsünün kurulması ve kardeşlik ruhunun geliştirilmesi, milli birlik ve beraberliğin sağlanması konusunda büyük katkı sunacağını belirtti. (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim