** Batman Beldiyesi Eşbaşkanları Gülistan Akel ve Sabri Özdemir, belediyenin 5 yıllık stratejik plan çalışmaları kapsamında Türkiye Mimarlar Mühendisler Odaları Birliği Batman temsilciliğini ziyaret etti.

 

TMMOB’A ZİYARET

Batman Belediyesi Eşbaşkanları Gülistan Akel ve Sabri Özdemir, belediyenin 5 yıllık stratejik plan çalışmaları kapsamında Türkiye Mimarlar Mühendisler Odaları Birliği (TMMOB) Batman Temsilciliğini ziyaret etti. Eşbaşkanlar Akel ve Özdemir’I, TMMOB Batman Temsilcisi Muharrem Tüzün ve oda yöneticileri karşıladı. Ziyarette konuşan Eşbaşkanlar Akel ve Özdemir, TMMOB’un kentin önemli ve etkili bir bileşeni ve sivil toplum örgütü olduğunu, bu yüzden stratejik plan çalışmalarında bu kuruluşun görüş, öneri ve katkılarını kendileri açısında değerli olduğunu belirtti. Akel ve Özdemir: “Yapacağımız projeleri sizlerle tartışacağız, bunu en güzel şekilde bu kente nasıl kazandıracağız, onun tartışmasını hep birlikte yürüteceğiz. Tabi bizim de imkanlarımız belli, bu imkanlar dahilinde yapmak istediğimiz gerçekleştirmek istediğimiz projelerimizi sizlere sunacağız ve sizin de desteğinizi alacağız” dediler.

 

“PERSPEKTİFİ OLAN KURUMLAR…”

TMMOB’un kurumsal kimliğinin ve formasyonunun önemli olduğunu da ifade eden Eşbaşkanlar Akel ve Özdemir, şöyle devam etti: “Belki biz icra kurumuyuz ama doğrudan alana formasyon dahilinde hakim olamadığımız bir durumumuz da var. Ama icra ederken bazı meseleleri, bu alanda çalışma yürüten perspektifi olan sivil yapılarla da ortaklaşmak istiyoruz. Bu kentte icra tarafı biz olsak da kent adına yoğunlaşan, bu alanla ilgili insan merkezli kent algısı, anlayışı olan bir sivil yapı olarak tanımladığımız TMMOB ile bir araya gelmek önemli. Bu açıdan ortaklaşmak, belli dönemlerde bir araya gelip belki bunun stratejisini oluşturma konusunda da birlikte olmak istiyoruz. Bu ortaklaşma niyetimizin seçim sürecinde olduğu gibi devam ettiğini bu konuda belki çok spesifik olmasa da genel anlayış, politika boyutuyla bu alanda ne yapabiliriz, ne üretebiliriz, birlikte nasıl ortaklaşabiliriz onu konuşmamız gerektiğini düşündük.”

 

“KENTİN SORUNU ÇOK”

Stratejik plan çalışmalarının yaşanan olağanüstü süreçlerden dolayı aksadığını da ifade eden Eşbaşkanlar: “Olağanüstü süreçler etkiledi, yoksa biz ilgili tüm kurumlarla görüşerek onlardan ilgili alanda görüş ve öneri almayı düşünüyoruz. Kadın politikalarına dair Kadın meclisi, engelli politikalarına dair engelliler meclisi ile bir araya geldik. Biz belediyede çalışan, bu işin pratiğini gerçekleştiren, çalışan arkadaşlarımızla bir araya geldik. Yine diğer sivil toplum kuruluşlarıyla tartışmalar yürüttük. Tüm bunların sonucunda bir aşamaya geldi stratejik plan. Kentin pek çok sorunu var. Belli dönemlerde bizim sizden destek almaya ihtiyacımız oluyor, olacak. Hem görüş ve öneri, hem de pratik destek konusunda sizlerden taleplerde bulunacağız. Bu bizler için olduğu gibi bu kentin sorunlarının çözümü açısından da gerekli. Bu konuda sizlerin de belediye ile ortaklaşacağınızı, destek sunacağınızı biliyoruz. Kurumsal anlamda bundan bir şüphemiz yok. Ama nasıl ortaklaşacağız, neyi birlikte yapacağız, ya da hangi konularda destek olacaksınız, bu da dönem içinde ortaya çıkacak bir şey” diye konuştular.

Editör: TE Bilişim