** Yılın son Koordinasyon Kurulu toplantısında yatırımcı kuruluşlara seslenen Vali Azmi Çelik, yeni Hasankeyf birimindeki sorunlara dikkat çekti; “Yol ve kaldırımlar uygun değil. Eksiklikleri giderin.”

 

YENİ HASANKEYF’E DİKKAT

2014’ün son Koordinasyon Kurulu toplantısı Vali Azmi Çelik başkanlığında yapıldı. Yatırımcı kuruluş temsilcileri, ilçe kaymakamları ve belediye başkanları ile bazı yöneticilerin katıldığı toplantıda sorunlar, masaya yatırıldı. Yeni Hasankeyf yerleşim birimindeki yol ve kaldırımların düzensizliğine dikkat çeken Vali Azmi Çelik, 16. Bölge DSİ yetkililerini uyardı. Belediye Başkanı Abdulvahap Kusen de Kaymakamlık başta olmak üzere bazı kurum ve kuruluşlarda binaların manzarasının düşündürücü olduğunu ifade etti.

 

İSTİMLAKA 60 MİLYON TL

Tarihi ilçe Hasankeyf’in bir bölümünü etkileyecek Ilısu barajının istimlak bedellerinden 34 Milyon lirası ödendi. DSİ 16. Bölge Müdür Yardımcısı Ahmet Han Özey, 60 Milyon liralık istimlak bedellerinin yarısını ödeyebildiklerini belirterek: “Diğer ödeneği de kısa sürede ödeyeceğiz. Hasankeyf’te şubemiz var, fakat iki görevliyi barajın diğer bölgelerindeki sorunları çözmek için zaman zaman Dargeçit’e çekmek zorunda kalıyoruz. Hasankeyf’i önemsiyoruz” dedi.

 

KAVŞAĞA ESENTEPE İSMİ

Eski Bölge Devlet Hastanesi önündeki köprülü kavşağın adı da belirlendi. Karayolları Bölge Müdür Yardımcısı İhsan Güç, Kasım ayı sonuna kadar Esentepe kavşağındaki çalışmaların tamamlanacağını ifade ederek, şöyle konuştu: “Kavşağın bir bölümü trafiğe açıldı. Aydınlatma, drenaj ve diğer çalışmaları en geç Kasım’ın sonunda tamamlayacağız. Müteahhitlere 45 Milyon TL borcumuz var. Yine de Batman’daki projeleri aksatmamaya özen gösterdik.”

 

PETROL’DE 4 MİLYON VARİL
TPAO Batman Bölge Müdürlüğü, yıl içinde 4 Milyon varillik üretim elde etti. TPAO Bölge Müdür Yardımcısı Duran Demir, 2014’te 33 kuyunun 29’unda sondaj çalışmasının yapıldığını söyledi. Hedefledikleri 5 Milyon varil üretimden 4 Milyon üretim yaptıklarını ifade eden Demir: “273 Milyon ödenekten 173’ünü kullandık. 6 projemiz devam ediyor” dedi. Bu arada TEİAŞ Batman Grup Müdürü Süleyman İlhan ise Batman’ın yılda 1 Milyar 700 bin kw saat enerji tükettiğini belirterek, Batman’ın elektrik tüketimde 31. sırada olduğunu söyledi.

Editör: TE Bilişim