* Cumhuriyet Mahallesi 1504 sokakta geçen hafta cesetleri bitişik evlerden çıkan Afgan Ekrem Şah ile engelli oğlunun katil zanlısının, Afganlı bir kişinin olduğu ileri sürüldü.

* Polisin her yerde aradığı katil zanlısının yurt dışına kaçabileceği ihtimali üzerine duruluyor. Afganlı S. Adil Hüseyin'in, Karaman'daki yakınlarından kan örnekleri alındı.

4 AY ÖNCE ÖLDÜRÜLMÜŞ
Batman’ın Cumhuriyet Mahallesi 1504 sokaktaki 2 ve 4 nolu evlerde ayrı ayrı yerlerde cesetleri bulunan Afganistan uyruklu baba ile engelli oğulu cinayetinin sır perdesi aralandı. Cinayetin aynı evde birlikte oturan Afganlı S. Adil Hüseyin tarafından işlenebileceği üzerinde duran polis, Karaman'daki bazı Afganlı ailelerden de kan örnekleri aldı. Geçen Cumartesi ve Pazar günü aynı sokakta bitişik evlerde cesetleri ortaya çıkan 48 yaşındaki Ekrem Şah ile 11 yaşındaki engelli oğlu İ. Şah'ın, 4 ay önce öldürüldüğü tespit edildi. Polis, iz kaybettiren katil zanlısını bulmak için İstanbul başta olmak üzere büyük kentlerde bir dizi operasyon gerçekleştirdi.

İRAN’A KAÇMIŞ!
2017'nin başlarında Kozluk Jandarma ekiplerinin yol kontrollerinde İran’dan Türkiye’ye kaçak geçiş yapan sığınmacılar arasında ele geçirdiği S. Adil Hüseyin, bir yıl süreyle Batman'ın Cumhuriyet mahallesi 1504 sokaktaki Afganlı ailenin yanına yerleşmişti. Yaklaşık 4 ay önce komşularına ‘Akrabalarımı ziyarete gidiyorum’ deyip evi kiliteyen S. Adil Hüseyin ile Cumhuriyet ilkokulunda okuyan 12 yaşındaki oğlu İ. Adil kayıplara karıştı. Türkiye'nin dört bir yanında aranan katil zanlısının İran’a kaçtığı da gelen haberler arasında. (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim