*Hafta sonu çarşı-Pazar, Ramazan ayı alışverişi ile hareketlendi. Vatandaşlar kuruyemiş satıcıları, peynir satıcıları ve gıdacıların yolunu tuttu. Esnaflar, Ramazan ayı arifesinde işlerinin düzeldiğini söylediler.

BANKAMATİKLERDE KUYRUK

2018’in 11 Ayın sultanı Ramazan’ın ilk sahuruna yarın kalkacağız. Batmanlılar, hafta sonu  alışveriş çarşı pazara aktı. Uzun bir süreden sonra piyasanın hareketlendiği kent merkezinde gıdacılar, kuruyemiş, peynir satıcıları ve kasapların önünde yer yer kuyruklar oluştu. Batmanlılar, alışveriş yapmak için bankamatiklere adeta akın etti. Haftalar sonrasında yüzü gülen esnaf, Ramazan ayı arifesindeki hareketlilik gün boyu tezgahların başından ayrılmadı.

ARİFEDE FİYATLAR AYNI

Gülistan caddesinde yıllardır kuruyemiş ve şarküteri standıyla birçok kesimin alışveriş yaptığı Mısır çarşısı müşterilerinin akınına uğradı. Peynirin mevsim nedeniyle artış görmediğini belirten Mısır çarşısı işletmecileri, “Peynirde herhangi bir artış söz konusu değil. Çünkü peynirin pazara çıktığı mevsimdeyiz. Kilosu 20 ila 29 TL arasında sattığımız peynire, Ramazan ayı arifesinde ciddi bir talep oldu. İftariyelikler arasında peynire de rağbet oldu” dediler.

HURMA 48-52 TL

İftar sofrasının padişahı olarak bilinen hurma da geçen yıl ki fiyatlardan tezgaha çıktı. Medine hurması 48, Kudüs hurması ise 52 TL’den alıcı buldu. Medine hurmasının daha çok satıldığını belirten kuruyemiş satıcıları şöyle konuştular : “Hurma fiyatında da bu yıl bir artış olmadı. Medine duble hurması diğer hurma çeşitlerine göre daha fazla tercih ediliyor. İftariyelik alanlar yarım kilo ya da 1 kilo hurma alıyor.”

RAMAZAN ARİFESİ SATIŞI

Batman’daki kuruyemiş satıcıları ile kasaplar hafta sonunda Batmanlıların siparişini karşılamakta güçlük çekti. Mesainin ilk gününden önce hafta sonunu alışverişle geçiren vatandaşların tezgahlar önünde adeta kuyruk oluşturduklarını ifade eden bazı esnaflar, “Cumartesi ve Pazar günü iftarlık sofrası için alışverişe çıkanlar daha çok kuruyemiş ve gıda malzemeleri aldı. Ramazan arifesindeki satışlar biraz olsun yüzümüzü güldürdü” dediler. (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim