*Garzan çayı kenarında Koza İpek firmasının keşfettiği Yemişlik petrol sahasını kayyum yönetiyor. Son günlerde Belediyelere atanacağı söylentilerinin yayıldığı Kayyum yönetimi, bir süredir kaliteli petrol üretiminin elde edildiği Yemişlik sahasında.

KOZA İPEK SAHASI
İki yıl önce Garzan çayı kıyısında Kozluk ilçesine bağlı Yemişlik köyü yakınında İpek Koza firmasının 1950 metre derinlikte bulduğu 30 gravitedeki petrolün çıktığı iki kuyuyu kayyum yönetiyor. Türkiye Petrolleri Batman Bölge Müdürlüğü’ne yakın petrol kuyuları ile iç içe olan İpek Koza şirketinin bölgedeki tek ve verimli kuyuları da kayyum yönetimine geçti. İpek Koza’nın bölgede ilk kez bulduğu 9 ve 10 numaralı petrol kuyularından günde ortalama 2 bin 500 varil petrol üretimi elde ediliyor.



TP İTİRAZ ETMİŞTİ

Türkiye Petrolleri Batman Bölge Müdürlüğü yetkilileri, petrol kuyuları dibindeki İpek Koza’ya ait iki kuyunun sınırlarında olduğuna dikkat çekti. Enerji Bakanlığı’na daha önce itirazda bulunduklarını ifade eden Türkiye Petrolleri Batman Bölge Müdürlüğü yetkilileri: “İki kuyu da maalesef kuyularımıza yakın alanda. Enerji Bakanlığına yaptığımız itirazımız ortada. İpek Koza bünyesindeki diğer şirketlerde olduğu gibi iki petrol kuyusunu da kayyum yönetiyor. İtirazlarımızın sonuçlanmasını bekliyoruz” dediler.

Editör: TE Bilişim