*BDP Batman il teşkilatının düzenlediği Hatice Cansız ve arkadaşlarını anma etkinliğinde Milletvekili Ayla Akat Ata, BDP’li 5 Milletvekilinin tahliyesini de değerlendirdi; “Sadece Milletvekilleri bırakmakla olmaz. BDP’li diğer seçilmişler ile siyasiler de bırakılmalı.”

“PARİS KATLİAMI AYDINLATILMALI”

Barış ve Demokrasi Batman milletvekili Ayla Akat Ata, geçen yıl Paris’te öldürülen Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Söylemez’in anma etkinliğinde konuştu. Roza düğün salonundaki etkinliğe BDP’li yöneticiler, BDP Belediye Başkan adayı Sabri Özdemir, Eşbaşkan adayı Gülistan Akel ve partililer katıldı. Sinevizyon gösteriminin de yapıldığı anma etkinliğinde Milletvekili Ayla Akat Ata, Kürtçe konuştu; “Sakine Cansız ve Fidan Doğan’ı yakından tanıyordum. Avrupa’da bir süre görüştük. Paris’te katledilen üç arkadaşımız için Devlet maalesef şu ana kadar olayla ilgili bize net bir açıklama yapmadı. Biz şehitlerimizi unutmayacağız. Vicdanen rahat değiliz. Yüreği özgürlük için atan yoldaşlarımıza buradan selam gönderiyoruz. Paris katliamı bir an önce aydınlatılmalı. Paris olayı aydınlatılırsa, Roboski’de aydınlanır.”
“5 VEKİLİN TAHLİYESİ YETERLİ DEĞİL”
Anayasa mahkemesinin kararıyla tahliye olan BDP’li beş Milletvekilinin bırakılmasını da değerlendiren Milletvekili Ayla Akat Ata, şöyle devam etti; “Evet, Kürt Milletvekillerini bıraktınız. Fakat halen siyasilerin büyük bölümü içeride. Cezaevleri boşatılmalı. KCK operasyonu adı altında seçilmişlerin içeride tutulmasına artık seyirci kalamayız. 30 yıl önce ‘Kürtler mücadele veremez’ denilen bir anlayışı, Kürtler yıktı. Her ay Rojava için bir miting yapmak zorundayız. Bu fırsat elimizdedir. 2006’dan bu yana Kürtler ‘Edi bese’, ‘An azadi an azadi’ dedi. Mücadelemizi yerel seçim kampanyasına da etkin bir şekilde sürdüreceğiz.” Milletvekili Ayla Akat Ata’nın konuşmasının ardından Paris’te katledilen Cansız ve arkadaşlarının sinevizyon gösterisi izleyen BDP’li kitle, alkışlarla salondan ayrıldı.

Editör: TE Bilişim