** 15 Şubat’ta Batman’da yaşanan olayları basın açıklamasıyla kınayan Batman Demokrasi Platformu, özgürlük taliplerinin şiddetle bastırılamayacağını açıkladı. Açıklamayı okuyan Bülent Hatun: “Polis şiddetini kınıyoruz” dedi.

 

“POLİS TERÖRÜ ESTİRİLDİ”
BDP Batman Eşbaşkan adayları Sabri Özdemir, Gülistan Akel, BDP İl Başkanı Serdar Atalay, bazı STK temsilcilerinin de katıldığı Demokrasi Platformu’nun Gülisitan caddesindeki basın açıklamasında 15 Şubat’ta yaşanan olaylara dikkat çekildi. Eğitim-Sen Şube Başkanı Bülent Hatun’un okuduğu açıklamada: “Başta Batman olmak üzere Amed, Şırnak, Van ve Cizre’de tam bir polis terörü estirilmiş ve her yerde demokratik hak, şiddetle engellenmeye çalışılmıştır. Batman’da tüm gün sürdürülen bu polis şiddetinin sonucu olarak Ömer Erkemen isimli 18 yaşındaki genç arkadaşımız sol gözünü kaybetmiş, gaz bombalarının evlere atılması sonucu 1 yaşındaki bir bebek hastaneye kaldırılmış ve onlarca insan yaralanmıştır” denildi.

 

“VALİ OLAYLARI GEÇİŞTİRİYOR”

Vali’nin olaylar karşısındaki tutumunu da eleştiren Hatun, sözlerini şöyle tamamladı: “Bu saldırılarda basın mensupları da hedef olmuştur. Milletvekilimiz Ayla Akat Ata, belediye başkan vekilimiz ve eşbaşkan adaylarının olduğu grup hakarete uğramıştır. Kendi çocukları gözaltına alındığında binlerce polisin yerini bir haftada değiştiren hükümet, 18 yaşındaki gençler gözünü kaybettiğinde hiçbir şey yapmamaktadır. Tam aksine kentin mülkü amiri Vali, sanki sıradan bir durummuş gibi olayı geçiştirmiştir. Dünyada hiçbir hak arayışı şiddetle bastırılmamıştır. Uygulanan bu şiddeti kınıyor ve bu şiddetin hesabını yasal yollardan arayacağız.”

Editör: TE Bilişim