** Batman’da hafta sonu incelemelerde bulunan İçişleri Bakanı Efkan Ala, Ak Parti seçim lokalinde partililere seslendi. Çözüm sürecine dikkat çeken Ala: “Çözüm sürecini sonuçlandıracağız. Kimsenin evine ateş düşmeyecek inşallah. Hiçbir annenin ağlamasını arzu etmiyoruz” dedi.

EMANETİNİZİ YERE DÜŞÜRMEYİZ”
Batman Valiliği ziyaretinin ardından Ak Parti merkez seçim lokalini ziyaret eden İçişleri Bakanı Efkan Ala, kalabalık kitleye seslendi. 28 Şubat ve çözüm sürecini değerlendiren Ala, birçok mesafe kat ettiklerini söyledi. Ala: “Türkiye’yi aldığımız yer ile bugün getirdiğimiz yerle kıyas bile edilemez. Ama bundan sonra önümüze koyduğumuz hedeflere de sizlerin desteğiyle varacağız. Birlikte varacağımız yerleri bazı insanlar hayal bile edemiyor. Birlikte o hedeflere varacağız. Çünkü biz insan nedir, insan hakları nedir, insan nasıl bir kıymete sahiptir iyi biliyoruz. Bunu sizden aldığımız emanetin kıymetini bilerek yerine getiriyoruz. Milli ve manevi değerlerimizin her zaman garantisi olmuş Batman, gelişmeleri çok iyi takip ediyor. 28 Şubat’ta neler yapıldı buna tekrar ayrıntılı değinmeye gerek yok. Siz iyi biliyorsunuz. Ekonomik alanda yaptıklarımızı iyi biliyor ve yaşıyorsunuz. 28 Şubat’ta bütün milletimizin din ve vicdan özgürlüğü zaptu rapt altına alınmak istendi ve alındı. Bunun bin yıl süreceği söylendi. Başörtülü kardeşlerim okullara bile alınmadı. Aldığımız mesafeye bakın, her çocuğumuz okullarda Kuran-ı Kerim öğrenme imkanına sahip mi? Sahip. Peygamberimizin hayatını öğrenme imkanına sahip mi? Sahip. Başörtülü kardeşlerim okullara girebiliyor mu? Kamuda, Meclis’te yan yana oturabiliyor mu? Hepsi oluyor. Böyle bir özgürleşmenin, hürleşmenin duası mı olur, bedduası mı?” dedi.

ÇOK MESAFE KAT ETTİK”
Konuşmasının son bölümünde çözüm sürecini değerlendiren Ala, şöyle devam etti: “İnsanlığın, insan olanın utandığı anadiliniz önünde birçok engel var mıydı, meramı anlatmak bile yaşadığımız ülkede suç sayılıyordu. Şimdi böyle bir şey var mı? Kardeşlerim almamız gereken çok mesafe var ama aldığımız mesafeye baktığımızda Allah şükür diyoruz. Tüm bunları sizlerin desteğiyle gerçekleştirdik. Çözüm sürecini de ortaya koyduk. Onu da sonuçlandıracağız. Kimsenin evine ateş düşmeyecek inşallah. Bunu birlikte yapacağız yaşayacağız inşallah. Hiçbir annenin ağlamasını arzu etmiyoruz. Ama bunu lütuf olarak da söylemiyoruz. Mühim olan demokrasinin pınarlarıdır. Burada ne kadar güçlü bir çay akıtırsanız, Ankara’ya gelene kadar o nehir olur. Biz sizden aldığımız oyla Ankara’da başkalarının dediğini yapanlardan değiliz. Bana çok şey öğrettiğiniz kardeşlerim, değerli kardeşim Emin Ekmen’i başkan seçtiğiniz takdirde birçok projeyi gerçekleştirmeyi görev biliyorum.”

Editör: TE Bilişim