**Halkların Demokratik Partisi Batman Milletvekili adayları, merkez seçim lokali açılışında kalabalık kitleye seslendi. Ali Atalan, Ayşe Acar Başaran ve Hasan Yağız’a eşlik eden Batman, Siirt Belediye Eş Başkanları ile İlçe ve belde Eş Belediye Başkanları, 7 Haziran seçimleri için destek istedi.

**Havai fişek gösterileriyle açılan merkez seçim lokali açılışı sırasında trafik kilitlendi. Kalabalığa seslenen Milletvekili adayı Ali Atalan; “7 Haziran seçimlerinde sizlerin desteğiyle HDP değişimi getirecek. Özgürlüğü halk getirecek” dedi.


MERKEZ LOKALDE İZDİHAM
İlçe ve beldelerde aday tanıtım programını tamamlayan HDP, hafta sonu görkemli bir açılışla Batman merkez seçim lokalini açtı. Turgut Özal Bulvarı’ndaki lokal açılışında izdiham yaşandı. Hava fişek gösterileri ile Erbaneli açılışın yapıldığı merkez seçim lokalinde Milletvekili adaylarına destek veren Batman Belediye Eş Başkanı Sabri Özdemir, Siirt Belediye Eş Başkanı Tuncer Bakırhan, Beşiri, Gercüş, İkiköprü ve Balpınar belde Belediye Eş Başkanları kitleyi selamladı. Lokal açılışı sırasında Turgut Özal bulvarında izdiham yaşandı. Açılış sonrasında sanatçılar, konser verdi.



EŞ BAŞKANLAR KONUŞTU
HDP Batman İl Eş Başkanı Abdulbari Karaağaç ile Rojda Sürücü, Merkez seçim lokalinin açılışına katılan kitleye teşekkür etti. Kürtçe konuşan Karaağaç; “Bu coşkumuz hep sürsün. 7 Haziran seçimleri varlığımız ile yokluğumuzdur. Geceli-gündüzlü çalışıp 
bu hareketin nasıl barajı yıkacağını herkese kanıtlayacağız. Önemli bir sınav bizi bekliyor. Herkesin 7 Haziran seçimlerinde çalışmasını istiyoruz” dedi. Daha sonra söz alan PM üyesi Osman Ergin, Kürtçe yaptığı konuşmada Batman’ın her zaman üzerine düşeni yaptığını ifade ederek; “7 Haziran seçimlerinde galip gelecek parti HDP olacaktır” diye konuştu. 

 
ATALAN; “ÖZGÜRLÜĞÜ HALK GETİRECEK”
HDP Batman 1. Sıra Milletvekili adayı Ali Atalan, kalabalık kitleye seslendi. Hafta sonu ayağının tozuyla geldiği Almanya’dan seçim çalışmalarına katılan Atalan, 7 Haziran seçimlerinde halkın desteğiyle Halkların Demokratik Partisi’nin Türkiye’ye değişim getireceğini ifade etti. Atalan, şöyle konuştu; “Özgürlüğü, bu halk getirecek. Bu yolda da hiç bir engel tanımıyoruz. Mücadelemizi her yerde sürdüreceğiz. Siyasetteki bu kirliliği de ortadan kaldırıp çöpe atacağız.” Daha sonra platformda konuşan 3. sıra adayı Ayşe Acar Başaran ve 4. sıra adayı Hasan Yağız, kitleye selamla konuşması yaptı. Merkez lokalindeki açılışın ardından partililer konserde adeta coştu.

Editör: TE Bilişim