*İstanbul’daki saldırıda hayatını kaybeden Batmanlı Özgül İde, Bekirhan beldesinin Konaklı köyünde yakınlarının gözyaşlarıyla toprağa verildi. Kızını toprağa veren 7 çocuk babası Kazım İde, “Bu bir vahşettir. Biz hava limanına giderken üzerimizdeki bozuk paralar bile alınıyor. O silah ve bombalar nasıl oraya girdi” diye tepki gösterdi


TOPRAĞIYLA BULUŞTU

İstanbul Atatürk Havalimanında yaşamını yitirenler arasında bulunan Batmanlı 21 yaşındaki Özgül İde, dün sabah saatlerinde Kozluk ilçesinin Bekirhan beldesine bağlı Konaklı köyünde toprağa verildi. Özel bir otobüsle cenazesi Batman’a getirilen talihsiz Özgül’ü, kalabalık bir topluluk karşıladı. Köy mezarlığına getirilen Özgül’ün babası Kazım ve anne Fatma İde, ayakta kalmakta zorlandı. Hava limanında simit sarayında stajer öğrenci olarak çalışan kızı Özgül’e iftar saatinde ulaşamadığını belirten Kazım İde, “İftar saati sonrasıydı. Özgül’e telefonla bir türlü ulaşamadık. Sonradan Adli Tıp Kurumu’na gidince hayatını kaybedenler arasında kızımın da adını duyunca kendimi kaybettim. Okulu bitirip 1.5 ay önce stajyerliğini havalimanında yapan Özgül’ü kaybetmenin şokundayız” dedi.



“BU BİR VAHŞETTİR”
Özgül’ün ağabeyi Osman İde de kardeşinin acı haberini Antalya’da vatani görevini yaparken aldı. Özel izinle kardeşinin cenaze törenine katılan Osman İde’yi yakınları teselli etti. Havalimanındaki saldırının bir vahşet olduğunu söyleyen gözüyaşlı baba Kazım İde, şöyle konuştu; “Bizler havalimanına giderken bozuk para ve kemerimiz bile alınıyor. Onlar nasıl o bomba ve silahlarla içeri giriyorlar? İstanbul’da da anlattım; burda da söylüyorum. Bunlar nasıl içeri girdiler?” Konaklı köyü ile çevredeki yerleşim birimlerindeki vatandaşların da katıldığı cenaze töreninde kadınlar gözyaşı döktü. Özgül’ün cenaze töreninde bazıları baygınlık geçirdi. Kızını kendi eliyle mezarlığa defneden Kazım İde, mezara can suyu bırakması da dikkat çekti. Özgül İde, için Aydınkonak Mahallesindeki bir camide başsağlığı ziyaretleri kabul ediliyor.  

Editör: TE Bilişim