** Komşu ülkeler Irak ve Suriye’den yusuvi, miro, şerabi ve paçalı güvercinler için özel bahçe ve terasta güvercin yuvası yapan Naif Usta: “İddia ediyorum, bölgede böyle bir güvercin yuvası yok. Komşu ülkeden getirdiğim güvercinlere gözüm gibi bakıyorum” diyor.

GÜVERCİNİN ÇİFTİ;
750-1.000 TL ARASINDA
Batman’ın Çarşı mahallesi İluh deresi yakınındaki üç katlı evinin bahçe ve teras katını özel güvercin yuvasına dönüştüren 55 Yaşındaki Naif Usta, Irak ve Suriye’deki güvercinlere gözü gibi bakıyor. Suriye’deki iç savaş öncesinde paçalı güvercinler ile Irak’taki yusuvi, miro ve şerabi güvercinleri satın alan güvercin meraklısı Batmanlı güvercin aşığı Usta: “40 Yıldır güvercinlerle iç içeyim. Farklı güvercinleri alabilmek için bölgenin tüm illerini gezdim. Bölgede olmayan güvercinleri evime getirdim. Suriye ve Irak’taki güvercinleri de getirip, sayılarını artırdım. Çifti 750-1000 liradan alıcı buluyor” dedi.

“KIŞ MEVSİMİNDE BAKIMLARI ZOR”
Güvercin yuvasında soba bulunduran ve ısıyı korumak için yalıtım sistemini de ihmal etmeyen Naif Usta, şunları söyledi: “Kış mevsiminde güvercinlerin bakımı zor. Soğuktan etkilenmemeleri için yuvaya soba kurdum. Yetiştirdiğim güvercinleri satmaya kıyamıyorum. Yüzlerce güvercinim var, aracılarla güvercin meraklılarına satış yapılıyor. Gözüm gibi baktığım güvercinler arasında Suriye’den 7 yıl önce getirdiğim Mazlum adlı papağan konuşabiliyor. Papağanın fiyatı 5 Bin lira civarında. Antik eşya satıcısıyım. Stresimi güvercinlerle atıyorum.” (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim