* Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, seçim bölgesi Batman’da katıldığı İl Danışma toplantısında konuştu; “Türkiye ve partimiz üzerinde tezgahlanan çirkin oyunlar boşa çıkacak.”

“ÇÖZÜM SÜRECİ ÇOK ÖNEMLİ”

Ak Parti İl Danışma Kurulu toplantısı için seçim bölgesi Batman’a gelen Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 30 Mart yerel seçiminin Türkiye için dönüm noktası olacağını ifade etti. Ak Parti Merkez seçim lokalini ziyaret ettikten sonra Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı Erdem Ekrem, Ak Parti Milletvekili Ziver Özdemir, Batman Belediye Başkan adayı Mehmet Emin Ekmen ve İl Başkanı Murat Güneştekin’le birlikte Batman Valisi Yılmaz Arslan’ı ziyaret eden Bakan Şimşek, bir süre sohbet etti. Ardından bir düğün salonunda yapılan İl Danışma toplantısına katılan Bakan Şimşek, konuşmasının büyük bölümünü 30 Mart seçimlerine ayırdı. Kritik bir seçimin olacağını ifade eden Bakan Şimşek, “Türkiye’nin istikrarı ve geleceği açısından 30 Mart’ta çok kritik bir seçim olacak. Türkiye, partimiz ve milli irade üzerinde bugün tezgahlanan bu çirkin oyunlar boşa çıkacak. Bunu bozmamız lazım. Çözüm süreci bölgemiz ve ülkemiz açısından çok önemli” dedi.

“FARKLILIKLAR ZENGİNLİK GÖRÜLMELİ”

Bakan Şimşek, şöyle devam etti; “Türkiye’nin farklılıkları, bütün renkleri birer zenginlik olarak görülsün. Türkiye, artık terörle mücadeleye harcadığı kaynaklarını sağlığa, altyapıya ve milletimize hizmet olarak sunuyor. Bölgede huzur ortamıyla birlikte istihdamı arttıracak yatırımlar olsun istiyoruz. Son 1.5 yıldır bölgemizde huzur var. Sadece anneler ağlamıyor, gençlerimiz de hayatlarını kaybetmiyor. Terörle mücadeleye giden kaynaklarımız insanımıza hizmet olarak geliyor. Burada önemli bir işsizlik sorunu var. Bu meseleyi kökünden çözmek için de yatırım seferberliğini başlatıyoruz. 17 Aralık operasyonu ve sonrasındaki çirkin tezgahın en önemli hedefi çözüm sürecedir. Batmanlı hemşehrilerime ve BDP’ye gönül veren gençlerimiz dahil olmak üzere herkesten bu seçimde çözüm sürecine sahip çıkmasını isteminiz gerekiyor.”

Editör: TE Bilişim