**Yerli ürünü, sebze ve meyve halinde komisyonculara satan Yunus Oral; “İlk kez Batman’da dönümlerce alana salatalık ve diğer ürünler ektik. Beklediğimizin üzerinde ürün alıyoruz. Ancak fiyat ucuz” diyor.

SALATALIK TARLASI
Batman’ın çevresindeki alanlarda yerli salatalık, biber, kabak ve fasulye ekimi yapan Vanlı Yunus Oral, tarlada beklenilenin üzerinde verim aldıkları söyledi. Salatalık kilosunu 50 kuruştan Sebze ve Meyve Hali’ndeki esnaflara sattıklarını belirten Oral; “150 dönümlük arsaya salatalık ağırlıklı biber, fasulye ve kabak ekimi yaptık. Verim iyi ama bu yıl fiyatlar düşük olunca masraflarımızı güçlükle çıkarıyoruz. Bir de kenar mahallelerdeki köpek sürüleri tarlalarımıza zarar veriyor. Başımız başıboş köpeklerle dertte. Salatalığın kilosunu 50 kuruş, biberi 60 kuruş, kabağı da 50 kuruştan satıyoruz” dedi.



“BAYRAM TATİLİ YAPMADIK”
Kurban bayramında üniversite ve liseli gençlerden oluşan yaklaşık 50 kişiyle tarlada salatalık topladıklarını da ifade eden Yunus Oral, şöyle konuştu; “İlk kez Batman’da tarlalarda salatalık ekimi yaptım. Kimse bu ürünün yetişeceğine inanmıyordu ama verimde istediğimizi aldık. Bayram tatili yapmadık. 50 İşsize istihdam alanı yaratmış olduk. İki haftadır hasadına başladığımız salatalığı daha çok Batman Sebze ve Meyve Hali başta olmak üzere çevre illere gönderiyoruz. Bu yıl fazla bir kar beklemiyoruz. Masraflarımızı karşılayalım yeter.”



MEVSİMLİK ÖĞRENCİ İŞÇİLER
Kuyubaşı TOKİ yol güzergahındaki salatalık tarlalarında çalışan Üniversiteli Atatürk Üniversitesi Bilgi-Belge Yönetmeni bölümü 2.sınıf öğrencisi Melek Nur Çalışır, Mezopotamya Meslek Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Şilan Gündüz, Gültepe Anadolu lisesi öğrencisi Dilan Şen, Selehattin Eyyübi öğrencisi Şeyma Şen, Türk Telekom Anadolu lisesi öğrencisi Nurşin Şen, Cumhuriyet Anadolu Lisesi öğrencisi Fehime Çetin, tatil döneminde salatalık tarlasında çalıştıklarını söylediler. Okul harçlıklarını kazanmak için bayram tatilinde bile çalıştıklarını kaydeden Üniversiteli ve liseli öğrenciler; “Ailemizin maddi olanakları kısıtlı. Yaz mevsimi gelince tarladayız. Salatalık topluyoruz. Günlük 50 lira yevmiye alıyoruz. Çoğumuz üniversiteye hazırlanıyoruz. Sıcak demeden gün boyu salatalık topluyoruz” diye konuştular. (Haber Merkezi)


 

Editör: TE Bilişim