** Batman’da ‘Hizmet’ hareketine yakınlıklarıyla bilinen 22 dernek ve STK temsilcileri, son günlerdeki ‘Hükümet-Cemaat’ gerilimi nedeniyle basın açıklaması düzenledi. Açıklamayı okuyan BAGİAD Genel Sekreteri İbrahim Orak: “Toplumda oluşan gerginliğe ve kullanılan ayrıştırıcı dile bir an önce son verilmeli. Uzlaşmacı bir tavır sergilenmeli ve ortam yumuşatılmalıdır” dedi.


KAYGILIYIZ”
Hükümet-Cemaat tartışmaları nedeniyle ‘Hizmet’ hareketine yakın 22 dernek ve STK temsilcisi, Batman Girişimci İşadamları Derneği’nde (BAGİAD) ortak basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamayı okuyan BAGİAD Genel Sekreteri İbrahim Orak, son günlerde yaşanan gelişmeleri değerlendirdi. Hizmet ve camia diye isimlendirilen gönüllüler hareketini yıpratma ve itibarsızlaştırmaya çalışıldığını belirten Orak: “Geçmiş dönemde bir grup, toplumun bir kesimini ‘mürteci, habisur, kan emici vampirler, yarasalar, örümcek kafalılar, sıkma başlar’ gibi ithamlarla yok etmeye çalışmıştı. Bugün ise Hizmet Hareketi aynı itibarsızlaştırma taktiği ile belli bir grup tarafından hedefe konularak, ‘paralel devlet, çete, virüs, in, gizli örgüt, haşhaşi’ gibi iftiralarla hiçbir bilgi, belge ve objektif kriter ortaya koymadan hiçbir hukuki temele dayanmadan yaftalanıp karalanmaktadır” dedi.


DERSHANELER, DARGELİRLİLERİN
ÖNÜNÜ AÇIYOR”
Orak, sözlerini şöyle sürdürdü: “Eğitim sisteminin boşluğundan doğan ve dar gelirli ailelerin çocuklarının önünü açan, eğitimde sosyal adaletin sağlanmasına ciddi katkılar sunan ve hele bölgemiz için olmazsa olmaz müesseseler olan dershaneler, anayasanın teşebbüs hürriyeti, eğitim alma hürriyeti çiğnenerek kapatılmak istenmektedir. Toplumun büyük bir kesimi karşı olduğu halde bir oldubittiye getirilerek Anadolu insanının elinden bu can simidi alınmak istenmektedir. Hizmet hareketi ile ilgisi olduğu düşünülen işadamları keyfi denetim ve tehditlerle baskı altına alınmaya çalışılıyor. Bazı işletmelerin ruhsatları iptal ediliyor. Bir bakan çıkıp bir katılım bankasını hedef göstererek dolar aldığını söylüyor sonra bu yalanlanıyor. Buna rağmen kamu kurumları, bir katılım bankasından mevduatlarını çekmeye zorlanarak, banka devlet eli ile batırılmak isteniyor.”


GÜLEN, ÖRGÜT LİDERİ GÖSTERİLMEK İSTENİYOR”

Gülen’in örgüt lideri olarak gösterilmek istendiğine de dikkat çeken BAGİAD Sekreteri Orak: “Allah rızasına kilitlenmiş bir ilim ve fikir insanı olan, hayatta her hangi bir makam, mevki, maddi çıkar ve siyasi hedef peşinde olmayan, hatta bu gönüllüler hareketinin ismi ile anılmasını istemeyen, savaşla, tuzakla, operasyonla, kirli oyunlarla ilgisi bulunmayan, ve bölgemiz ile ilgili olarak ‘sulh hayırdır, hayır sulhtadır’ diyerek, Erbil’de yayınlanan Rudaw gazetesine verdiği ropörtajda ‘temel hak ve özgürlükler pazarlık konusu yapılamaz’ diyerek çözüm sürecine katkıda bulunan muhterem Fethullah Gülen Hocaefendi örgüt lideri olarak gösterilmeye çalışılmaktadır. Bu süreçte ülkemiz bir hukuk devleti olma keyfiyetinden ve Avrupa Birliği normlarından uzaklaşmakta, bu durum ülkemizi dış dünyada itibarsızlaştırmakta ve yalnızlaştırmaktadır” dedi.


UZLAŞMALI TAVIR SERGİLENMELİ”

Orak, sözlerini şöyle tamamladı: “Bütün bu gelişmeler tavanı ve tabanı ile hizmet hareketine gönül veren herkesi derinden üzmekte ve ülkemizin birliği, beraberliği ve geleceği adına kaygılandırmaktadır. Toplumda oluşan gerginliğe ve kullanılan ayrıştırıcı dile bir an önce son verilmeli, uzlaşmacı bir tavır sergilenmeli ve ortam yumuşatılmalıdır. Toplumun gönlünde yer edinen insanlara ve kurumlara iftira atılmamalı, haksız ithamlarda bulunulmamalıdır. Hukukun ve adaletin işlemesine imkan verilmeli, halkın devlete ve devlet kurumlarına olan güveni zedelenmemelidir. Kamu görevlileri üzerine bir baskı oluşturulmamalı, görevlerini kanunlar çerçevesinde yapmalarına imkan tanınmalıdır. Bir an önce haksız ithamlardan, mesnetsiz suçlamalardan, ötekileştirme yolu ile toplumu kamplaştırmalardan vazgeçilmelidir. Ülkemizin geçmişte bundan çok çektiği unutulmamalı, hukukun üstünlüğü ilkesi temel alınarak toplumda yeniden huzur ve sulh iklimi oluşturulmalıdır.”

Editör: TE Bilişim