** Son dönemlerde artan elektrik kesintilerine bir tepki de Batman Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği’nden geldi. Birlik Başkanı Hadi Boğadır: “Batman, Ortaçağ karanlığında” dedi.

YÖNETİCİLER NEREDE?”
Dicle EDAŞ’ın ardından TEİAŞ’ın da enerji kesintisine gitmesi esnaflar ve vatandaşları zor durumda bırakıyor. Batman Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği, kesintiler nedeniyle esnafın iş yapamaz hale geldiğini söyledi. Milletvekileri ile Valiliği de göreve çağıran Birlik Başkanı Hadi Boğadır: “Sanayicimizi, esnafımızı, iş adamımızı, çiftçimizi ve bütün halkımızı mağdur eden elektrik kesintileriyle ilgili Bakanlığı, Valiliği ve duyarsız kalan Milletvekillilerimizi halkımız adına göreve çağırıyorum. Batman, Ortaçağ karanlığında. Soğuk kış günlerinde yaşananlar kabul edilemez” dedi.

SAYAÇLARI MÜHÜRLERİZ”
Boğadır, sözlerini şöyle tamamladı: “TEDAŞ yetkililerin kaçak elektrik mazereti yerine kalıcı çözümler üretmesini bekliyoruz. Türkiye’nin en önemli enerji üretim merkezinde ve 2012 yılında 22 milyar dolarlık enerji üreten GAP’ın en önemli şehri olan Batman’ın bu derece ihmal edilmesine yol açanlardan hesap sorulmalıdır. Elektrik kesintileri giderilmediği takdirde halk olarak elektrik sayaçlarını mühürleyeceğiz.” Öte yandan Boğadır, Petrolken mahallesinde yer altı kablolarının çalınmasıyla çevredeki esnafın 10 gündür mağdur edildiğini belirterek, DEDAŞ ve Telekom yetkililerinin soruna duyarsız kaldığını bildirdi.

Editör: TE Bilişim