** Tesislerin yüzde 70’inin destek kredisiyle tamamlanacağını belirten yatırımcılar: “OSB’deki tesislerimizi, kredilerle daha da büyütmeyi hedefliyoruz” diyorlar.

199 YATIRIMCI BEKLİYOR
80’e yakın tesisin olduğu Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) 2 bin dönümlük ek araziyi kamulaştırma çalışmaları, Özel İdare Genel Sekreterliği’nce sürerken, yeni ve ek tesisler için yer talebinde bulunan 199 yatırımcı ‘cazibe il’ destek kredisini bekliyor. Tesislerin yüzde 70’inin Kalkınma Bakanlığı tarafından desteklenecek olması yatırımcıları yeni projelere yöneltti. Destek kredilerinin Nisan’ın ilk haftasında yatırımcılara verilmesi planlanması, yatırımcıyı harekete geçirdi.

KAPASİTE BÜYÜTECEKLER
‘Cazibe il’ ilan edilen 23 il arasında Batman’ın yer alması üzerine çok sayıda işadamı, Kalkınma Bakanlığı’nın yanı sıra DİKA’ya da müracaatta bulundu. Öte yandan Batman OSB bitişiğindeki 2000 bin dönümlük arazinin kamulaştırma çalışmalarına da başlayan Özel İdare’nin ek alandaki bazı arazi sahipleriyle fiyat noktasında anlaştığı da gelen haberler arasında. OSB’de mevcut yatırımlarını genişletmek isteyen markalar arasında Denizli, İzmir ve İstanbul firmaları da bulunuyor. (Barış Arslan)

Editör: TE Bilişim