**Batman’ın kenar semtlerinde yerleşik hayata geçen Göçer Kadınlar, 8 Mart Dünya Kadınlar günü’nü çalışarak geçirdi.
**Batman’ın Pazaryeri, Bağlar ve Hilal mahallerinde oturan göçer kadınlar, 8 Mart Dünya Kadınlar gününde ‘Barış’ istedi.

“GÜN DEĞİL, GEÇİM DERDİNDEYİZ”
8 Mart Dünya Kadınlar gününde Batmanlı bazı kadınlar, günlerinden çok geçim derdindeydi. Batman’ın kenar mahallelerinde besicilik yaparak ailelerinin geçimini sağlayan  göçer kadınlar, süt ürünlerini görücüye çıkardı. 8 Mart Dünya Kadınlar günün farkında olduklarını belirten 50 yaşındaki Ayşe Acar, “Kışın sıcak yerlere, yazın serin bölgelere göç ederdik. Artık bizde yerleşik hayata geçtik. Batman’ın kenar semtlerinde oturuyoruz. Geçimimizi yoğurt ve peynir satarak sağlıyoruz. Kadınlar gününde biz daha çok geçim derdindeyiz” dedi. 




“BÖLGEMİZE BARIŞ GELSİN”
Acar, şöyle devam etti; “Her sabah erken saatlerde sürüyü sağdıktan sonra yoğurt, süt ve peyniri pazara götürüyoruz. Bugünün Kadınlar günü olduğunu biliyoruz. Öncelikle bölgemize barış gelmesini istiyoruz. İnsanlar ölmesin, evleri yıkılmasın. Kadına yönelik şiddet ve ölümlerin artık son bulmasını istiyoruz. Her zaman olduğu gibi 8 Mart’ta Kadınlar gününde çalışarak geçiriyoruz.”

Editör: TE Bilişim