Zeynel Bey türbesinde verilecek iftar için Batman’a gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, 11 yeni projeyi açıkladı. Eroğlu: “Daha önce burada 13 müjde vermiştim, hepsini hayata geçirdik. Şimdi ise 11 projeyi daha hayata geçireceğiz. Batman’ın en önemli sorunlarından İluh deresi ve Batman Çayı ıslahı önceliğimiz olacak” dedi.

“DÜNYA ÇAPINDA BİR TAŞINMASI OLDU”
Hasankeyf’te düzenlenecek iftar program öncesi Batman’da temaslarda bulunan Bakan Veysel Eroğlu, kentte yapılacak yeni yatırımları açıkladı. Vali Ahmet Deniz, Milletvekili Ataullah Hamidi ve Belediye Başkanvekili Ertuğ Şevket Aksoy’un havalimanında karşıladığı Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, ilk ziyaretini Batman Valiliği’ne gerçekleştirdi. Valilik toplantı salonunda basın toplantısı düzenleyen Bakan Eroğlu, 11 yeni projeyi açıkladı. Zeynel Bey türbesinin taşınma işleminin dünya çapında olduğunu belirten Eroğlu: “Zeynel bey türbesi taşınırken gelmek istiyordum ama yoğun program nedeniyle gelemedim. Ancak canlı yayından taşıma işlemini izledik. Dünya çapında bir işlemdi. Tek parçada 1150 ton ağırlığı taşımak kolay değildi. Dünyanın en iyi teknolojisini kullanarak taşıma işlemini yaptık. Şimdi diğer eserleri de taşıyacağız” dedi.

PROJELERİN MALİYETİ; 541 MİLYON TL
DSİ ve Orman teşkilatının Batman’da yapacağı yeni yatırımları açıklayan Bakan Veysel Eroğlu, şöyle konuştu: “Daha önce Batman’a geldiğimde 13 müjde vermiştim, hepsini yaptık. Bugün de 11 müjdeyle geldik. Bu projelerin maliyeti 541 Milyon TL. İkisini topladığımızda 24 müjdeyle 832 Milyon TL yatırım yapmışız. Bunlar, Batman’ın beklediği büyük projelerdi. Burada işsizlik en büyük problem. Genç nüfus oldukça fazla. İş imkanları sağlamak için orman köylerinde 7 köyde 14 bin adet fıstık ve badem fidanı, dikmek suretiyle dağıttık. Kırsal kalkınmayı harekete geçirdik. Gelir getirici bademinden cevizine kadar, Antep fıstığına kadar ne yetişiyorsa, dikim yapılıyor. 3 Yıl bakımı, masrafları bize ait, geliri ise 49 yıl süreyle vatandaşa ait. 11 Müjdede ne var? DSİ, burada en büyük yatırımları yapıyor. 8’i DSİ’ye ait, 3’ü Orman Genel Müdürlüğünün. Bu müjdelerden öncelik verdiğimiz Batman’ın için büyük önem arz eden İluh deresi ve Batman Çayı ıslahı projeleri. Bu projeleri belediyemizle birlikte gerçekleştireceğiz.”

“CUMHURBAŞKANIMIZ BATMAN İÇİN ÖZEL TALİMAT VERDİ”
Batman’a, 14 yıllık süreçte büyük yatırımların yapıldığına da dikkat çeken Eroğlu: “Batman’ın eski halini bilen biriyim. Batman, küçük bir köydü. Doğru dürüst yolu yoktu, havaalanı yoktu. Buraya gelmek zordu. Sayın Cumhurbaşkanımız, Başbakanken bana şu talimatı verdi; ‘Batman’a ne gerekiyorsa yap Veysel hoca’ dedi. Ben de kendimi burada buldum. İlk önce Batman Barajını tamamladık, daha sonra sağ ve sol sahili tamamladık. Ayrıca Ilısu barajıyla ilgili çalışmalar yaptık. Ilısu barajı, bu bölgeye hayat verecek. Bakın Atatürk barajı olmasa Şanlıurfa bir köy gibi olurdu. Batman’da en çok yatırım yapan kurum biziz. Burada diğer bakanlıklarımız da büyük yatırımlar yaptı” diye konuştu. Öte yandan Eroğlu, Hasankeyf’in yeni yerleşim biriminin Türkiye’de gecekondusu olmayan tek ilçe olacağına da dikkat çekti. (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim