** 3 Şubat’ta Ak Parti’nin 6. Olağan kongresine katılacak Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın ziyareti öncesi Ak Parti Batman Milletvekili Ataullah Hamidi, İl Başkanı Murat Güneştekin, Merkez ilçe ve Kadın kolları yöneticileriyle birlikte basınla bir araya geldi.

** Toplantıda konuşan Milletvekili Hamidi: “Cumhurbaşkanımızı, liderimizi en iyi şekilde ağırlayacağız. Daha önce Batmanımızın sorunlarını yazılı olarak aktarmıştık. Bazı müjdeler bekliyoruz” dedi. Ak Parti İl Başkanı Murat Güneştekin ise; “Halkımızın taleplerini karşılayamaz duruma gelince miting düzenleme kararı aldık. Sayın Cumhurbaşkanımız önce mitinge ardından kongremize katılacak” dedi.

AK PARTİ TAM KADRO BASINLA BULUŞTU
Ak Parti Batman Milletvekili Ataullah Hamidi, İl Başkanı Murat Güneştekin, Merkez İlçe Başkanı Yusuf Bülbül ve Kadın-Gençlik Kolları başkanları,  Türkiye Petrolleri Kristal Park’ta basın mensuplarıyla bir araya geldi. Toplantıda ilk sözü alan Milletvekili Hamidi: “Cumhurbaşkanımız, liderimiz 3 Şubat Cumartesi günü 15.00’te ilimize teşrif edecektir. İl teşkilatımız ve bizler, 4-5 gündür bir hazırlık içerisindeyiz. Cumhurbaşkanımızı en iyi şekilde karşılamanın gayretindeyiz. Ülkemizde büyük hizmetleri olan, dünyanın gıptayla takip ettiği Cumhurbaşkanımızın ülkemize olduğu gibi Batman’a da güzel hizmetleri var. Devam eden projeler var, hayata geçirilmek istenen projeler var. İnşallah Batman, en güzel şekilde ev sahipliği yapacak. Zaten genlerimizde misafirperverlik var. Bu kongrenin en güzel şekilde neticelendirilmesini diliyoruz” dedi.

GÜNEŞTEKİN: “EN AZ 20 BİN KİŞİNİN TALEBİ OLDU”
Daha sonra söz alan Ak Parti İl Başkanı Murat Güneştekin ise şunları söyledi: “3 Ay önce sayın Cumhurbaşkanımızın teveccühüyle bu göreve geldik. Daha önceki yıllarda da il başkanlığı sürecimiz vardı. Kongre sürecini milletvekilimiz ve teşkilatımızla yürütürken, sayın Cumhurbaşkanımızın kongreye katılacak olması nedeniyle yoğun bir ilgiyle karşılaştık. Artık bu talepleri karşılamayacak duruma geldik. 20 Bin insanımız kongreye katılmak istediğini bildirdi. Vekilimiz ve teşkilatımızla görüşüp durumu Genel Merkezimize bildirdik. Cumhurbaşkanımız kongre öncesi, kapalı spor salonu önünde mitinge katılacak. Batman ile birlikte 44. Kongremiz gerçekleşmiş olacak. Cumhurbaşkanımızın tüm illerde yaptığı kongre ziyaretlerinde inanılmaz yoğun sevgi seli ve coşku yaşanıyor. Batman’da şimdiden bu coşku var.”

“5 ÖNEMLİ PROJEYİ YAZILI OLARAK SUNMUŞTUK”
Batman’ın 5 önemli projesini daha önce Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunduğunu da belirten Milletvekili Hamidi: “Geçtiğimiz aylarda Cumhurbaşkanımızı ziyaretimizde 5 projemizi yazılı olarak kendilerine arz ettim. Üniversite üzerinden Savur-Mardin yolu, ilimizde Tıp Fakültesinin kurulması, yine ilimizde Fuar-kongre merkezinin yapılması, Hızlı tren ağının Batman’a uzatılması ve son olarak Demir yollarının şehir dışına çıkarılması. Bu talepleri iletmiştik. Batman’ın sorunlarını biliyoruz. Hizmet aşkıyla hareket ediyoruz. Geçmiş dönemlerde Bakanlara köylere asfaltı ulaştırmak için adeta yalvarıyorduk. Ama şimdi durum böyle değil. AK Parti döneminde köylere yapılan asfalt bile Cumhuriyet tarihinde yapılanın iki katı fazla. Bu sadece bir kalem, diğerlerini saymıyorum bile. Görevimiz millete hizmet, millete hizmet ibadettir. Yapabildiklerimiz var, bizi aşan meseleler var ama bazen imkanlar el vermiyor. Ama bir insana hizmet ulaştığında en mutlu insan biz oluyoruz. Birlik ve beraberlik içinde olursak başaramayacağımız hiçbir şey yok. Cumhurbaşkanımızın mutlaka beklentilerimize yönelik mesajları olacaktır. Kendisi Batman’ı ve Batmanlıları çok seviyor” diye konuştu.

“İTTİFAK DA OLUR DESTEK DE…”
Gazetecilerin gündemdeki Ak Parti-MHP ittifakına yönelik sorulara ise Ak Parti İl Başkanı Güneştekin: “Ak Parti’nin tüzüğü belli, ilkeleri belli. Bunlara kim uyacaksa sorun yok. İlkelerinden taviz vermeyen bir partiyiz” yanıtını verirken, Milletvekili Hamidi ise şunları söyledi: “Türkiye’de hızlı bir değişim var. Malum Cumhurbaşkanlığı sistemi değişti. Buna benzer ittifak, destekler elbette olacak. Ne bölgemiz eski bölge ne de MHP eski MHP. Herkes kendi ilkeleriyle yoluna devam edecektir. İttifakları, işbirliğini illa ‘MHP’yi tuttu, Kürt halkını bıraktı’ diye görmek doğru değil. Ak Parti, Türkiye partisidir. Her kesime kucak açıyoruz.” (Barış Arslan-Bahar Çakar)

Editör: TE Bilişim