** Düzce’de aynı dershanede tanışan Trabzonlu Serpil İlhan ve Batmanlı Resul Cihan İnci, evlilik kararı aldı. Ancak Trabzonlu aile ‘Kürt’ diye kızını vermek istemedi. Serpil ise çok sevdiği Resul’la birlikte Batman’a kaçtı.

** Batman’a kaçtıktan bir süre sonra Resul Cihan İnci’nin ailesi Trabzonlu İlhan ailesini ika etmeyi başardı. Anlaşan aileler, Serpil-Resul çiftine muhteşem bir düğün düzenledi. Genç çiftin düğününde horon tepildi, halay çekildi…

SÜRECİN RUHU DÜĞÜNLERE YANSIDI
Çözüm süreciyle birlikte normalleşmenin görüldüğü ülkede ön yargılar da bir bir yıkılıyor. Düzce’de yaşayan aslen Trabzonlu İlhan ile Batmanlı İnci ailesi, mutlu evlilikle kaynaştı. Düzce’de dershanede tanışan Trabzonlu 19 yaşındaki Serpil İlhan ve 20 yaşındaki Batmanlı Resul Cihan İnci, bir süre sonra evlilik kararı aldı. Batmanlı aile evliliğe sıcak bakarken, Trabzonlu aile ‘Kürt’ diye evliliğe onay vermedi.

SEVDİĞİNE KAÇTI
Ailesinin onayını alamayan Serpil İlhan, çareyi sevdiğine kaçmakta buldu. Bir süre sonra Resul Cihan İnci ile Serpil İlhan, Batman’da söz kesti. İlhan’ın ailesinin rızasını almak isteyen Resul’un babası Mehmet Şirin İnci ve eşi Hamdiye İnci, Düzce’ye gitti. Görüşmenin ardından Trabzonlu aile evliliğe onay verdi. Aileler anlaştıktan sonra genç çift için Batman’da görkemli düğün düzenlendi.

HALAY ÇEKİLDİ, HORON TEPİLDİ
Geçen hafta içinde Diva düğün salonunda düzenlenen düğünde renkli görüntüler oluştu. Trabzonlu ailenin horon oyununa Batmanlı misafirler de eşlik etti. Serpil-Resul çifti de halay çekti, horon tepti. Gece geç saatlere dek süren görkemli düğünde damadın babası Mehmet Şirin İnci, misafirlerini en iyi şekilde ağırlayarak, Doğu insanının misafirperverliğini yansıttıklarını söyledi.

ÖN YARGILARIMIZ YIKILDI”

Düğünde pistten inmeyen Trabzonlu gelinin yakınları, Batman’da ön yargılarının yıkıldığını söylediler. Doğu insanının misafirperverliğine dikkat çeken Trabzonlu aile: “Açıkçası Batman’ı böyle bilmiyorduk. Ön yargılarımız vardı. Batman’ı ve insanlarını tanıyınca düşüncelerimiz bir anda değişti. Önce bu evliliğe sıcak bakmamıştık ama şimdi iyi ki oldu diyoruz. Medyada Batman ve diğer Doğu illeri hep kötü yönleriyle ön plana çıkıyor. Ama buradaki yaşam koşulları bizim oralardan bile daha iyi” dediler.

AYNI ÜNİVERSİTEYİ KAZANDILAR
Görkemli düğünle dünya evine giren çift, LYS sonuçlarıyla birlikte çifte sevinç yaşadı. Sınavlara birlikte hazırlanan Serpil-Resul çifti, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi’ni kazandı. Serpil İlhan PDR, Resul İnci ise Radyoloji bölümüne yerleşti. Üniversite bitene dek Hatay’da yaşayacaklarını belirten Serpil-Resul çifti: “İki sevinci bir arada yaşadık. Ailelerimiz bize harika bir düğün düzenledi. Dünya evine girmenin mutluluğunu yaşarken, aynı üniversitede istediğimiz bölümleri de kazandık. Çok mutluyuz. Başta ailelerimiz olmak üzere mutlu günümüzde bizi yalnız bırakmayan herkese teşekkür ediyoruz” dediler.

Editör: TE Bilişim