* IŞİD'in Kobani'ye yaklaşmasıyla Batman'da HDP-DBP'nin düzenlediği yürüyüşe kalabalık bir kitle katıldı. Belediye Eş Başkanı Sabri Özdemir ile HDP-DBP'nin yöneticileri kortejde yer aldı. "Diren Kobane. Batman seninle", "Kürdistan DAİŞ'e mezar olacak" yazılı dövizlerle yürüyen kitle sık sık slogan attı.

"DİREN KOBANİ SENİNLEYİZ"

Batman HDP ve DBP il teşkilatının düzenlediği "Kobane'ye sahip çık" yürüyüşüne kalabalık kitle katıldı. 16.00'da Belediye binası önünde toplanan kalabalık, daha sonra yürüyüşe geçti. Belediye sarayından Atatürk parkına yürüyen kitleye Batman Belediye Eş Başkanı Sabri Özdemir ile parti yöneticileri eşlik etti. Kortej önünde yürüyen kitle, Turgut Özal Bulvarının bir bölümünü kısa süreli trafiğe kapattı. Güzergahtan geçen araç sürücüleri klaksonlarla yürüyüşe katılanlara destek verdi. Güvenlik görevlileri ise kitleyi uzaktan izledi.


DÖVİZLE YÜRÜDÜLER

Kortej önünde 'Diren Kobane. Batman seninle' ve 'Kürdistan DAİŞ'e mezar olacak' dövizleriyle yürüyen kitle arasındaki gençler ise slogan attı. 'Biji berxwedane Kobane', 'YPG' ve 'Öcalan' sloganları atan kalabalık topluluğa çevredeki esnaflar da destek verdi. Yürüyüş sırasında Turgut Özal bulvarındaki bazı yayalar da kitleye katılıp Atatürk parkına kadar yürüdü. Belediye Eş Başkanı Sabri Özdemir ile HDP ve DBP'li il yöneticilerinin başını çektiği kortej, yürüyüşün ardından sessizce dağıldı.

BELEDİYE ÖNÜNDE İZDİHAM

Önceki gün Belediye Eş Başkanı Sabri Özdemir ile HDP ve DBP'li il yöneticilerinin 'Kobane'ye sahip çık' çağrısında bulunması üzerine akşam saatlerinde Belediye bahçesi dolup taştı. Kobane ve Ezidilere bayram öncesinde gıda ve ev malzemesi yardımı getirenlerin bir bölümü daha sonra yürüyüşe katıldı. Bazı STK temsilcisi ile Oda Başkanları da Belediye bahçesinde yürüyüşün başlayacağı saati kitleyle birlikte bekledi. Gençler ise parti flmaları ile üç rengi taşıyan bayraklarla yürüyüşe katılması dikkat çekti.

Editör: TE Bilişim