Tarih : 21 Haziran 2008

Saat : 08.00

Olay : Trafik kazası

Sonuç : Küçücük beden cansız…

Küçük Yusuf’u, ecel Sanayi yolunda yakaladı. Yusuf, babası ile birlikte sabah Sanayi sitesinin yolunu tutmuştu. Sanayi sitesine varan Yusuf ile babası minibüsten indiği sırada olanlar oldu… Bir anda babasının gözü önünde kaybolan Yusuf karşıya geçmek isterken bir transidin altında kalarak can verdi. Babası orada dona kalıyor… Dili dönmez, hareket edemez çaresiz….

***

Bu olaydan sorumlu  kim?

Aşırı hız yapan sürücüler,

Gelişi güzel istedikleri yerde park eden minibüsler mi?

Sorumsuzluk örneği gösteren Karayolları mı?

Bu kazalara göz yuman yetkililer mi?

Daha düne kadar Batman Devlet Hastanesinden TOKİ  kavşağına kadar orta refujlardan araç giriş çıkışlarını engellemek için bariyerler döşenmişti. Şimdi gidin de bakın orta refuj  diye bir şey kalmış mı? Kimi benzin istasyonu, kimi apartmanlar gelişi güzel orta refujları açarak yol açmışlar. Bunun sorumlusu kim? Buraları denetleyen yok mu?

***

Batman Devlet hastanesinden başlayan kavşakta onlarca, yüzlerce araç  Batman çevre yolundan geçmekte. Van, Bitlis, Muş, Ağrı, Siirt, Mardin ve birçok ile ulaşmak için bu yol kullanılmakta… Ama gelin görün ki bu yolda hiçbir uyarı levhası ve sinyalizasyon işareti yok… Bu konu  gazetelerde onlarca kez yazıldı çizildi ama herkes üç maymunu oynadı!  Birçok ilde Sanayi sitesi  veya Organize sanayi bölgelerinde girişlere özel girişler yapılmakta  ama Batman’da durum ortada… Yazılıp çizilenleri takan yok demek ki.  Çözüm aranmaz, sorun sadece örtbas edilmekte…  Taaa ki insanlar ölecek, minik bedenler cansız kalacak…  Bir anlık da olsa siz kendinizi bu acılı ailenin yerine koyun. Kazayı yaşayan kişi bir kez ölür ama anne baba hergün  ölmez mi, her an ölmez mi?

Daha  başka  bedenlerin  cansız kalmaması için bir an önce  yetkililerin konuya el atması lazım aksi halde ölüm birçok ocak söndürecek…  Başka Yusuf’lar ölmesin…

***

HAVAİ FİŞEK REZALETİ…

Batman’da son günlerde yaşanan havai fişek rezaletine ’dur’ diyen  yok.  Belli bir saatte kutlanan eğlenceye kimsenin bir şey diyeceği yok ama gelin görün ki saat gecenin 23.00  ve 24.00’üne kadar patlayan havai fişeklere ne diyeceksiniz. 400 bin nüfuslu Batman’da onlarca hastası olan aileler var. Bunların acısını deşmeye ve rahatsız etmeye kimin ne hakkı var? Çevre illerimize bakalım hangi ilde bu sorumsuzluk var. Savaş bile çıksa artık kimse umursamayacak. Nasılsa bu gürültüye alıştık. Bunun önüne geçileceğini de sanmıyorum. Çünkü caydırıcı bir muide uygulanmıyor. Böyle gelmiş böyle gider.