** Batman Barosu Başkanı Avukat Ahmet Sevim, Baro avukatlarıyla birlikte Adliye girişi önünde Ankara’daki patlamayı kınadı. Başkan Sevim, olaylar sonrası yürüyüşte bulunanlara polisin orantısız müdahalesi nedeniyle ilgili de suç duyurusunda bulunduklarını söyledi.

BİR TEPKİ DE BARO’DAN
Ankara’daki bombalı saldırıyı Batman Barosu avukatları basın açıklamasıyla kınadı. Baro Başkanı Avukat Ahmet Sevim’in okuğu açıklamada, güvenlik zaafiyetine dikkat çekildi. Sevim, şöyle konuştu: “Ankara’da yapılan saldırı açıkça insanlığa ve insanlık değerine yapılmıştır. Saldırıyı kınıyoruz. Suruç ve Diyarbakır saldırıları gibi bu saldırıda da bir ihmal ve güvenlik zaafiyetinin olduğu apaçıktır. Olayın failleri etkin bir şekilde araştırılmalı, ihmali bulunan herkes hukuki sonuçlara katlanmalıdır.”



SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDULAR
Olayı protesto etmek için Batman’da yürüyüş düzenlemek isteyen seçilmişlere yönelik orantısız müdahaleyle ilgili suç duyurusunda bulunduklarını da kaydeden Sevim: “Patlamanın hemen ardından  büyük bir şok içerisinde yaralılara yardım etmeye çalışırken ve henüz cenazeler yerdeyken güvenlik güçlerinin topluluğa yaptığı gazlı ve tazyikli su ile müdahalesi yapılan saldırı kadar derin etkiler bırakmıştır. Ankara’da kitleye yapılan bu hukuksuz ve orantısız müdahalenin aynısı  Batman’da da aralarında milletvekilleri ve Belediye Başkanın bulunduğu topluluğa yapılmıştır. Bu müdahaleye ilişkin suç duyurusunda bulunduk” diye konuştu. 

Editör: TE Bilişim