** Cumhuriyet Ortaokulu’nda bir öğretmenin öğrenciyi tokatladığı iddiasıyla öğrencinin yakını 20 kişilik grup okulu basıp, Müdür Yardımcısı Selman Çınar’ı elinden bıçakladı.

OKULDA GERGİN ANLAR
Batman’ın Cumhuriyet mahallesindeki Cumhuriyet Ortaokulu'nda bir öğretmenin, öğrenciyi tokatladığı iddiası okulu karıştı. Öğrenci yakını oldukları belirlenen 20 kişilik grup, okulu basarak Müdür Yardımcısı Selman Çınar’ı elinden bıçakladı. Taşların da kullanıldığı olayın ardından saldırganlar kaçarken, Bölge Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Çınar, tedavi altına alındı. Sağlık durumu iyi olan Müdür Yardımcısı Çınar: “Veli yakını olduklarını söyleyen 20-25 kişilik grup, bize saldırdı. Elimden yaralandım. Omzuma da taş geldi. Bazı arkadaşlarımız olayda kullanılan bıçakları aldı. Olay önce okulun içinde daha sonra bahçede devam etti” dedi.

ÇELİK, HASTANEDEYDİ
Olayın ardından eğitimci Çınar’ı hastanede ziyaret eden Batman Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çelik, olayın üzüntü verici olduğunu söyledi. Çelik, şöyle konuştu: “Öğretmenler, eğitim işiyle uğraşırlar. Onların kavgaya ve fiziki şiddete başvurma gibi görevleri olamaz. Son dönemlerde okullarımıza ve öğretmenlerimize yönelik saldırılar arttı. Maalesef dışardan bir grup oluşturulmuş ve grup olarak okul bahçesinde çocukların olduğu sırada okula yönelik bir şiddet eylemi gerçekleştirilmiş. Bu durum bizi son derece üzmüştür. Çocuklarımızı öğretmenlere emanet ediyoruz, öğretmenlere güvenmek zorundayız. Tüm camiamızla birlikte biz de bu olayın karşısındayız.” Öte yandan polis olayla ilgili geniş soruşturma başlatırken, olaya karışanlardan gözaltılar olduğu öğrenildi.

Editör: TE Bilişim