** Batman Eğitim-Sen şubesinin basın açıklamasına katılan Eğitim-Sen Genel Başkanı Kamuran Kara, anadil ve idareci atamalarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Karaca: “Anadilde eğitim için tartışmalar sürüyor. Yaşanacak kavgalar ve tartışmalar demokrasi çerçevesinde kalmalıdır. Okulların yakılması doğru değil” dedi.

“EĞİTİMCİLER GÖZALTINDA”

Eğitim-Sen Batman Şubesi’nin Malikane’de düzenlediği basın açıklamasına Eğitim-Sen Genel Başkanı Kamuran Karaca, Şube Eşbaşkanları Aziz Turay, Zalife Bulut ve üyeler katıldı. Gündemdeki anadilde eğitim tartışmalarına değinen Genel Başkan Karaca: “Eğitimde birçok başlıkta sorun yaşanıyor. Kuruluşumuzdan bugüne kurum olarak bilimsel, laik, demokratik, parasız ve anadilinde eğitim hakkıyla ilgili bir mücadele yürütüyoruz. Bu mücadeleyi de ağır bedellerle ödüyoruz. Bu hafta içerisinde anadilde eğitim hakkını kullanmak için platformların, çeşitli çevrelerin attığı adımlar nedeniyle Diyarbakır’da birçok öğretmen arkadaşımız ve üyemiz gözaltına alındı. 6’sı öğretmen 41 kişi bu konuyla ilgili gözaltında” dedi.

“HÜKÜMET, ÇÖZÜM ÜRETMELİ”

Anadilde eğitim tartışmalarının demokrasi çerçevesinde kalması gerektiğini de ifade eden Karaca, şöyle devam etti: “Anadilde eğitim için tartışmalar sürüyor. Bu tartışmaların nasıl süreceği ve nasıl şekilleneceğini siyasal iktidar çözmeli. Hükümetin çözüm üretmesi gerekiyor. Bu tartışmalarda toplumların karşı karşıya getirilişini doğru değildir. Yaşanacak tartışmalar demokrasi çerçevesinde kalmalıdır. Zaman zaman okulların yakılması, okullarla ilgili bu tür şeyler yaşanıyor bunlar doğru değildir.”

“DİNLE BİR SORUNUMUZ YOK”

TEOG sınavı nedeniyle velilerin istememesine rağmen öğrencilerin İmam Hatip ve Mesleki okullara bilinçli yönlendirildiğini de belirten Karaca, şöyle devam etti: “Bir takım zorlamalarla, gözaltına alınmalarla, baskılarla bu sorunun çözülemeyeceğini aşikârdır. Türkiye genelinde 40 bin öğrenci zorla İmam Hatip Liselerine yerleştirilirken, 4 bin öğrenci ise Meslek liselerine yönlendirildi. Eğitim Sen olarak inançla bir sorunumuz yok. İsteyen öğrenci veya velilerimiz istediği okula gidebilir. Ama zorla öğrencileri siyasal bir yaklaşımla istemedikleri halde bu okullara zorlamak akla ve bilime aykırıdır.”

Editör: TE Bilişim