** Spor Toto Teşkilat Başkanlığı’nın geçen yıl Batman’a kazandırdığı halı sahanın yeni yapılacak okul binası için yıktırılması gündemde. Bazı yurttaşlar: “Meyve ağaçları ve halı sahanın bulunduğu alana 24 derslikli okul yapılması planlanıyor. Henüz bir yılı dolan tesisin yıkılması düşündürücüdür” diyorlar.

“HAZİNE ARAZİSİ KULLANILABİLİR”
Hasankeyf karayolu üzerindeki Batman Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi kampüsü içine geçen yıl Spor Toto Teşkilatı’nın kente kazandırdığı halı saha yatırımının yıkılması gündeme geldi. Milli Eğitim Müdürlüğü’nün saha ve meyve ağaçlarının bulunduğu 12 dönümlük alana 24 derslikli okul inşa edeceği öğrenildi. 200 Bin TL’ye mal olan sahanın yanı sıra meyve ve çam ağaçlarının bulunduğu alana yazık olacağını belirten bazı yurttaşlar: “Spor Toto teşkilata oraya resmi standartlara uygun modern bir saha kazandırmıştı. Öğrencilerin kullandığı halı saha ile meyve ve çam ağaçları planlanarak daha sağlıklı bir yatırım yapılabilir. Mevcut alanın bitişiğindeki Hazine arazileri değerlendirilebilir” dediler.



“SAHAYI KORUMAK İSTİYORUZ AMA...”
2005 Yılında yapımı planlanan 24 derslikli okulu bu yıl inşa etmeyi hedeflediklerini kaydeden Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran ise: “Halı saha acilen yapılmış. Düşünülmeden yapılan bu tesise karşı değiliz ama bu yatırımı da hayata geçirmek zorundayız. Bugün bir heyetle alanda incelemelerde bulunacağız. Tesis, gelişi güzel eğitim yuvası içinde yapılınca geleceğe yönelik ek binaların yatırımını da engellemiş. İncelememizin ardından konu netlik kazanacak” diye konuştu. (Barış Arslan)

Editör: TE Bilişim