** DİSK Genel Başkanı Kani Beko ve beraberindeki heyet, Petrol-İş’te işçilerle birlikte basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamada OHAL’in kaldırılması ve seçilmişlerin görevlerine iade edilmelerine dikkat çekildi.

BATMAN’DAN MESAJ VERDİLER
Aralarında DİSK Genel Başkanı Kani Beko, Genel-İş Genel Başkanı Remzi Çalışkan, Enerji-Sen Genel Başkanı Şirin Gürbüz ve Genel-İş Genel Sekreteri Cafer Konca’nın da bulunduğu heyet, Batman’da bazı temasların ardından önceki akşam Petrol-İş Şube binasında basın açıklaması gerçekleştirdi. İşçilerin de katıldığı basın açıklamasında OHAL’in son bulması ve kayyumların yerine seçilmişlerin görevlerine iade edilmesine işaret edildi. DİSK-Genel-İş Genel Yönetim Kurulu’nun açıklaması şöyle; “50 yıllık bir temeli olan FETÖ örgütünün devlet içinde rahat bir çalışma ve kadrolaşma imkanı bulduğu, özellikle AKP iktidarı döneminde TSK, yargı, üniversiteler, okullar ve emniyet teşkilatı başta olmak üzere devletin kilit noktalarını ele geçirmiş oldukları ortaya çıkmıştır. Meclis’i bombalayan, halkın üzerine ateş açan darbeciler hedeflerine ulaşamamışlardır bunun en önemli sebeplerinden birisi halkın hiçbir kesiminden destek görmemiş olmalarıdır. Darbe; bir insanlık suçudur, halkın iradesine saldırıdır, halk iradesinin yok sayılmasıdır. Her türlü darbeye ve demokrasi dışı müdahale ve girişimlere karşı durmak görev ve sorumluluğumuzdur.”



“MUHALİFLER SUSTURULUYOR”
Açıklamanın devamı şöyle; “Ancak, 15 Temmuz darbe girişimini bir lütuf gibi değerlendirip fırsata çevirmeye çalışmak asla kabul edilemez. Bu başarısız darbe girişimine karşı verilmesi gereken mücadelede darbecileri aratmayan anti-demokratik uygulamalara son verilmelidir. Meclisin devre dışı bırakıldığı darbe girişimi sonrası OHAL Hükümetinin çıkardığı KHK’lar ile, darbe teşebbüsü ile ilgisi olmayan ancak muhalif olarak görülen herkesi susturma gayreti içine girilmiştir. Siyasi iktidar, OHAL gerekçe gösterilerek KHK’lar ile en hukuksuz ve en demokrasi dışı yöntemleri kullanarak yapmaktadır. KHK’lar ile on binlerce kamu emekçisi açığa alınmış ve ihraç edilmiştir. Belediyelere kayyum atamak aynı zamanda çalışan işçilerin sendikal örgütlülüğünü, işini, çalışmasını hedef almak, işçilerin yandaş sendikalara geçmesine zemin hazırlamak demektir. İşçilerin emeğini, iş güvencesini hedef alan halk iradesini gasp eden her türlü uygulamaya karşı olduğumuzu bir kez daha belirtiyoruz.”

DİSK’İN TALEPLERİ
Açıklamanın son bölümünde ise şu taleplere yer verildi; “- OHAL kaldırılmalı, her türlü baskıcı otoriter politikalar son bulmalıdır. - Belediyelere Kayyum atanma uygulamasına son verilerek atanan kayyumlar yerine halkın seçmiş olduğu belediye başkanları ve belediye meclis üyeleri görevlerine iade edilmelidir. - KHK’lar ile gerçekleştirilen antidemokratik bütün uygulamalar terk edilerek KHK’lar ile hukuksuz ve haksız bir şekilde işten atılanlar ve görevden uzaklaştırılanların görevleri iade edilmelidir. - Belediyelerde çalışan işçilere ve Sendikamızın üyelerine yönelik, işten çıkarma başta olmak üzere, baskı, tehdit, mobbing gibi uygulamalara asla yeltenilmemelidir. İşçilerin işine ve örgütlülüğüne yönelik her türlü girişimin karşısında sessiz kalmayacağımızı buradan bir kez daha ifade ediyoruz.”

Editör: TE Bilişim