** Geçen hafta Yeni Mahalle ilkokulunda kadın öğretmeni darp ettiği ileri sürülen veli Murad Olgun: “Ben kimseyi dövmedim. Öğretmen, çocuğumu dövdü” dedi.

“RAPOR ORTADA”
Yeni Mahalle ilkokulunda eğitimci Şükran Aslan’ı darp ettiği ileri sürülen ve eğitim sendikalarının tepkisini alan öğrenci velisi Murad Olgun, iddiaların asılsız olduğunu söyledi. Kimseyi darp etmediğini belirten Olgun: “O bayan öğretmen, benim çocuğumu darp etti. Elimde darp edildiğine dair rapor mevcut. Olay günü çocuğumu sabah okula getirmek istedim ama Emirhan okula gitmek istemedi. Niye okula gitmek istemediğini ısrarla sordum. Çocuğum bana ‘söylersem öğretmenim beni tekrar dövecek, öğretmenim beni dövdü canımı çok acıttı’ dedi. Emirhan korkudan okula girmek istemiyordu. Kendim onu sınıfa getirmek istedim, öğretmenini gören çocuğum korkudan yerinde durdu. Bir veli olarak öğretmenle konuşmak istedim. Şükran öğretmen bana sadece incitmeden hafif tokat attığını söyledi. Aramızda sözlü tartışma başladı. Şükran öğretmen bağırarak yan sınıftan öğretmen arkadaşlarını çağırdı ve olay orada kapandı” dedi.

“KAMERA GÖRÜNTÜLERİNE BAKILSIN”
STK temsilcilerinin öğrenciye yönelik şiddeti görmediğini de ifade eden Olgun, şöyle devam etti: “Benim öğretmene vurmam, tehditte bulunmam söz konusu değildir. Benim şahsım üzerine atılan bu çirkin bir iftiradır. Okulda kameralar mevcuttur, görüntüleri izlesinler herşey açıkça ortaya çıkacaktır. Öğretmene yapılan bir şiddette kamuoyu ve STK’lar ayağı kalkıyor, neden öğretmenin öğrenciyi fiziksel şiddeti görmemezlikten geliniyor. Öğretmenin yakınları benim büyük oğlumu okulun bahçesinde darp ettiler. STK’lar tek pencereden olaya bakmasınlar. Konuyla ilgili incelemede bulunulmasını istiyorum.”

 

 

Editör: TE Bilişim