** Kentin başarılı eğitim yuvalarından Fatih Ortaokulu’nun düzenlediği ‘kariyer planlama ve mesleki tanıtım paneli’ ilgi gördü. Gazeteci, doktor, polis ve mühendisin mesleklerini anlattığı panel, renkli geçti. Panel öncesi müzik öğretmeni ve öğrencilerin müzik ziyafeti alkışlandı.

FATİH’TEN FARKLI ETKİNLİK
Fatih Ortaokulu’nun ‘kariyer planlama ve mesleki tanıtım paneli’ Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü konferans salonunda gerçekleştirildi. 8. Sınıf öğrencilerine yönelik program ilgi gördü. Okul Müdürü Sabahattin Sincar ve Okul Müdür Yardımcısı Zeynep Hatay, konuşmacılara katılımlarından ötürü teşekkür etti. Panel öncesi müzik öğretmeni M.Şirin Aktay ve öğrencilerin müzik ziyafeti, alkışlandı. Okulda geçtiğimiz haftalarda düzenlenen münazara ve şiir yarışmalarında derece yapan öğrencilere ödülleri de verildi.

MESLEKLERİ TANITTILAR
Panele konuşmacı olarak katılan Gazeteci Barış Arslan, doktor M.Emin Ergün, Toplum Destekli Polis Mehmet Temizkan ve İnşaat Mühendisi Hakan Tufan, öğrencilere mesleklerini tanıttı. Batman Çağdaş yöneticisi ve Editörü Barış Arslan, öğrencilere gazeteciliğin önemini anlatarak: “Yasama, yürütme ve yargı erklerinin ardından basın, ülkemizde dördüncü kuvvettir. Gazeteciler bir bakıma toplumun aynasıdır, toplumun vicdanıdır. Merak ve araştırma yönü yüksek olan arkadaşlarımız bu mesleğe yönelebilir” dedi. Daha sonra mühendis Hakan Tufan, doktor M.Emin Ergün ve polis Mehmet Temizkan, mesleklerini anlattı.

ÖĞRENCİLER POLİS KIYAFETİ GİYDİ
Panelde son sözü alan Toplum Destekli polis Mehmet Temizkan, bazı öğrencilere polis kıyafeti giydirerek mesleği anlattı. Polislik mesleğinin önemini anlatan Temizkan, mesleğini keyifle yaptığını ifade ederek, polis olmak isteyenlerin dikkat etmesi gereken hususlara dikkat çekti. Programın sonunda Okul Müdürü Sabahattin Sincar konuşmacılara çiçek vererek, teşekkür etti. (Bahar Çakar)

Editör: TE Bilişim