**İstanbul’daki Altın Pusula Anaokulu, Beşiri ilçesine bağlı Deve Boynu İlkokulu öğrencilere bot, mont, eğitim materyalleri, elektrikli soba ve oyuncak desteğinde bulundu. Köylüler, ilk kez çocuklarına anlamlı yardımda bulunan İstanbul’daki eğitim yuvasına teşekkür etti.
MİNİK ÖĞRENCİLERİN YÜZÜ GÜLDÜ
Batman’ın Beşiri ilçesine bağlı Deve Boynu köyündeki anaokul öğrencileri, kış mevsiminde anlamlı bir yardımla buluştu. İstanbul’daki Altın Pusula Anaokulu yöneticilerinin bizzat köye getirdikleri yardımlar, öğretmenler eşliğinde minik öğrencilere dağıtıldı. Kışlık yardımları dağıtmak için Batman’a gelen Altın Pusula Anaokulu sahibi Serdar Uşaklı ve Okul Müdiresi Ayça Mercan, öğrencilere bot, mont, eğitim materyalleri, elektrikli soba ve oyuncak desteğinde bulundu.



“KAMPANYAMIZ AMACINA ULAŞTI”
Öğretmen ve öğrencilerin heyecan ve sevinçle karşıladıklarını Etna Group Yönetim Kurulu Başkanı ve Altın Pusula Anaokulu sahibi Serdar Uşaklı, başlattıkları kampanyanın amacına ulaştığını ifade etti. Uşaklı şöyle konuştu; “Batman’da okumaya değer veren, kızları eğitim ve çalışma anlamında destekleyen bir görüşle karşılaştık. Batman’a geldiğimizde, Deve Boynu İlkokulu öğretmenlerinden İrem Tüzün’ün babası ve aynı zamanda köy imamı bizi karşıladı. Okulda anasınıfı ve ilkokul olmak üzere toplam 25 öğrenci ve iki öğretmen var. Okuma aşkıyla tutuşan öğrencilere yardım ulaştırmanın heyecanını yaşıyoruz.” (Reşat Yiğiz)




“SICAK BİR EĞİTİM YUVASI OLSUN” 
Altın Pusula Anaokulu sahibi Serdar Uşaklı, Beşiri Deve Boynu ilkokulu öğrencilerinin sıcak bir eğitim yuvasına kavuşması için üzerlerine düşeni yaptıklarını ifade etti. Minik öğrencilerin zor şartlarda eğitim yuvasının yolunu tuttuğunu belirten Uşaklı; “Dikkatimizi çeken ilk şey çocukların mont, atkı, bere ve eldivenleriyle dersi dinlemeleriydi. Ancak o zor şartlara rağmen yine de ebeveyinler çocuklarının eğitimlerinin aksamaması için pes etmemiş ve çocuklarını okula göndermişlerdi. Bazen rüzgâr nedeniyle öğretmenler sık sık  odun-kömür sobalarını söndürmek durumunda kalıyordu. Okula götürdüğümüz elektrikli sobayla ısınma sorunma çözmeye çalıştık” dedi. 

Editör: TE Bilişim