** Eğitimde Toplumsal Cinsiyet Eşitliğinin Geliştirilmesi Projesi’nin uygulandığı ‘pilot’ illerden olan Batman’da 400’e yakın öğrenci ve 20 öğretmene, ‘toplumsal cinsiyet eşitliği’ konusunda eğitim verildi.

EĞİTİM TAMAMLANDI
Avrupa Birliği tarafından finanse edilen ETCEP (Eğitimde Toplumsal Cinsiyet Eşitliğinin Geliştirilmesi Projesi) kapsamında, Batman’da 400 öğrenci ve 20 gönüllü öğretmene, veliler eşliğinde ‘toplumsal cinsiyet eşitliği’ konusunda seminer verildi. TamamlanaN eğitimle ilgili Mezopotamya otel’de basın toplantısı düzenleyen MEB Ortaöğretim Genel Müdürlüğü Araştırıma Geliştirme ve Projeler Daire Başkanı İsmail Yıldız, Batman’da ‘pilot’ dört okulda eğitim verildiğini söyledi.



400 ÖĞRENCİ SEMİNERE KATILDI
Yıldız, sözlerini şöyle sürdürdü “Yerel toplumsal seferberlik kampanyasında Batman’daki Kozluk Kız Yatılı Bölge Okulu, Kültür İlkokulu, Batman Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Kozluk Çok Programlı Anadolu Lisesi’nden toplam 400 öğrenci ve 20 öğretmene eğitimler verildi. Bu eğitimlerin amacı cinsiyet eşitliği konusunda farkındalığın arttırılması. Etkinliklere katılan kız öğrenciler, eğitim ve toplumsal hayatta sağlanan haklardan eşit biçimde yararlanmaları konusunda bilgilendirildi. Erkek öğrencilere ise toplumda omuzlarına yüklenen sorumlulukların kadınlarla paylaşılmasının önemi anlatıldı. Batman eğitim konusunda gelişim gösteren illerimizdendir” dedi. 

Editör: TE Bilişim