**Üç yıl önce Belçika’ya yerleşen Batmanlı Cevat Sinet, 3 yaşındaki oğlu Mustafa’ya kavuşmak için Türkiye’de hukuk mücadelesi verdiğini söyledi; “Kimseyle problemim yok. Sadece oğlumu istiyorum.”
“8 AYDIR OĞLUMU GÖREMİYORUM”
Üç yıl önce Batman’dan Belçika’nın Lingburg bölgesindeki Heuden Zolder kentine yerleşen Batmanlı eski aktivist, gazeteci-yazar Cevat Sinet, 3 yaşındaki oğlu Mustafa’yı aylardır göremediğini söyledi. Hukuki mücadele için geçen ay Batman’a gelen Sinet: “Bir süre önce oğlum, eşim tarafından alınıp kaçırılarak Türkiye’ye getirildi. Şu anda nerede olduklarını bilmiyorum. Sözde eşime şiddet uygulamışım. Bir de silah kaçakçılığı yaptığım gibi düzeysiz ve seviyesiz yakıştırmalarla karşı karşıyayım. Fakat oğlumu görebilmek için her türlü hukuki mücadeleyi vereceğimi de kamuoyuna duyurmak istiyorum” dedi.



“OĞLUMUN VELAYETİNİ ALMAK İSTİYORUM”
42 Yaşındaki Sinet, şöyle devam etti: “Tam 8 aydır Belçika ve Türkiye’de hukuk mücadelesi veriyorum. 3 Yaşındaki oğlum Mustafa’nın velayetini alabilmek için ne gerekiyorsa yapacağım. Oğlumu bulmak için buraya geldim. Onu benden habersiz kaçırıp buraya getirdiler. İkinci eşimle severek evlendik. Yaklaşık iki yıl Belçika’da yaşadık. Sonradan eşimin oğlumu benden habersiz Türkiye’ye getirip alıkoymasına anlam veremiyorum. Kimseyle bir problemim yok. Sadece oğlumu istiyorum.”
Editör: TE Bilişim