** Batman Çağdaş’ı ziyaret eden Milli Eğitim Müdürü Şerif Akboğa, son yıllarda eğitimde ciddi yatırımların yapıldığını belirterek; “Yatırımlar için ayrılan ödeneği kullanamadığımızda uykularım kaçıyor. Çünkü bir sonraki yılda ihtiyaç duyulan yatırımları gerçekleştiremiyoruz” dedi.


KÜÇÜK SORUNLAR GİDERİLİYOR”

Milli Eğitim Müdürü Şerif Akboğa, basın turundaydı. Batman Çağdaş’ı ziyaret eden Akboğa, gazete sahibimiz Nedim Arslan ve Haber Editörümüz Barış Arslan’la bir süre sohbet etti. Yaklaşık 6 yıldır Batman’da görev yapan Akboğa, son yıllarda yapılan yatırımlarla iyi bir noktaya geldiklerini söyledi. Kentteki derslik açığını gidermeye yönelik çalışmaların sürdüğünü de belirten Akboğa; “Batman hızla büyüyen bir kent. Nüfusuna oranla derslik açığı da artıyor. Valimiz sayın Yılmaz Arslan ve Maliye Bakanımız sayın Mehmet Şimşek’in destekleriyle ciddi yatırımlar gerçekleştiriliyor. Ancak yatırımlar için ayrılan ödeneği kullanamadığımızda uykularım kaçıyor. Çünkü bir sonraki yılda ihtiyaç duyulan yatırımları gerçekleştiremiyoruz. Valimizin de önceki gün belirttiği gibi ihale süreçlerinde ciddi sorunlar yaşıyoruz. Bazı yatırımlarımız bu nedenle gecikiyor” dedi.


ELEŞTİRİLERE AÇIĞIZ”
Son dönemlerde kendilerine yönelik eleştirilere de değinen Akboğa; “Eğitimde bazı sıkıntılar elbette var. Ama biz iyi niyetle sorunları çözmeye çalışıyoruz. Hakaret olmadığı müddetçe tüm eleştirilere açığız. Olumlu eleştirilere diyeceğimiz yok” dedi. Öte yandan Akboğa, Organize Sanayi Bölgesi’nde 24 derslikli Endüstri Meslek Lisesi’nin de yapımına başlandığını ifade ederek, şöyle devam etti; “Kent merkezinde EML sayısı 4’e çıkacak. Öğretmen açığımız yok. Yakında Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında İş-Kur’un göndereceği personeller de işbaşı yapacak.”


Editör: TE Bilişim