*Batman Vergi Dairesi’ne 17 bin esnafın kayıtlı olduğunu belirten Batman Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Salih Kaplan: “Bugüne kadar faizsiz kredi ve İş-Kur’un eleman desteğinden yararlanamayan 7 bin esnafımıza, uygun maliyetle kayıt imkanı tanıyacağız” dedi.

7 BİN ÜYE KAYIT DIŞI OLUNCA
Kısa bir süre önce yeni hizmet binasına taşınan Batman Esnaf ve Sanatkarlar Odası, kaydı olmayan üyelerine yeni bir imkan tanıyor. Mesleki odalara 10 bin civarında üyenin kayıtlı olduğunu da ifade eden BESO Başkanı Salih Kaplan: “Batman Vergi Dairesi’ne 17 bin kayıtlı esnafımız var. Batman’da yaklaşık 7 bin esnafın ise odalara kaydı yok. Bu esnaflar kayıtları olmadığı için faizsiz kredilerden yararlanmadığı gibi İş-Kur ile Mesleki Eğitim Müdürlüğü’nün tanıdığı maliyetsiz eleman desteğinden maalesef yararlanamıyorlar. Esnafımızın mağduriyetini gidermek için kayıt için yeni bir imkan tanıyoruz” diye konuştu.

“ESNAFLARIN TÜMÜ
KREDİLERDEN YARARLANSIN”
BESO Başkanı Kaplan, şöyle devam etti: “Odamızın da aralarında bulunduğu mesleki Odalara kayıtlı olmayan esnafa az bir maliyetle kayıt yaptıracağız. Amacımız Batman’daki tüm esnafların faizsiz kredi başta olmak üzere İş-Kur, Mesleki Eğitim Müdürlüğü’nün maliyetsiz eleman desteğinden yararlanabilmesidir. Bu konuda Odamızın kapısını sonuna kadar üyelere açtık. Üyeleri az bir maliyetle Oda’ya kaydedeceğiz. Bu konuda Batman esanfının mağduriyetinin de giderileceğine inanıyoruz.”

Editör: TE Bilişim