*BDP Batman İl Eşbaşkanı Serdar Atalay, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve hükümetin, Abdullah Öcalan’la derinlikli müzakerelere başlatılmasını beklediklerini söyledi.

TUTUKLULAR SERBEST BIRAKILMALI”

BDP Batman İl teşkilatı, kitlesel basın açıklamasında AK Parti hükümetinden 2011 Temmuz’undan beri Abdullah Öcalan’la kesilen avukat görüşmelerinin tekrardan başlatılmasını istediklerini söyledi. Cumartesi günü Belediye bahçesindeki kitlesel basın açıklamasına STK temsilcileri de destek verdi. BDP Batman İl Eşbaşkanı Serdar Atalay, geçen hafta bölge cezaevlerinden 200’ü aşkın siyasi tutsağın hukuksuz bir şekilde sürgün edildiğini ifade etti. Cezaevlerinde bir çok siyasi hasta tutsağın ölüme terk edildiğini belirten Atalay, “Şimdi de hükümet her türlü baskı, sindirme, hak gasp, teslim alma ve yeni sürgünler başlatıyor. Hükümetin cezaevinde uyguladığı politikayı bir an önce değiştirmesini ve sürgün edilen tutsakların eski yerlerine nakledilmesini talep ediyoruz” dedi. Hükümetin sürecin ruhuna uygun olarak Abdullah Öcalan ile başlatılan diyaloğun derinlikli müzakerelere evrilmesini beklediklerini de söyleyen Atalay, “KCK adı altında yapılan operasyonlar çerçevesinde tutuklanan siyasetçilerin bir an önce serbest bırakmalarını bekliyoruz” diye konuştu.


AVUKAT GÖRÜŞMELERİ YAPILMALI”

BDP’li Eşbaşkan Atalay, şöyle konuştu; “Hükümetten Abdullah Öcalan ile 27 Temmuz 2011’den beri kesilen avukat görüşmelerinin tekrardan başlatılması, Rojova’da katliam yapan çetelerden tamamen desteğini çekmesini, cezaevi politikasını bir an önce değiştirmesini, sorunu çözme yerine oy taktiklerinden derhal vazgeçmesinin, süreci zora sokacak her türlü üslup ve yaklaşımlardan uzak durmasını, yerel yönetimlerin güçlendirilmesi, bir çok Bakanlığın lağvedilip yetkilerinin yerel yönetimlere devredilmesini, bölgede bir suç örgütü haline gelen koruculuğun kaldırılmasını, yine 2 Kasım’da Batman’da katledilen Özcan temel’in katilleri, azmettiricileri ile katillere yardım-yataklık edenlerin bir an önce tutuklanıp gerekli cezalara çarptırılmalarını ve bu suç çeteleriyle her türlü iş birliğinden uzak durmasını istiyoruz.”

Editör: TE Bilişim