“KAMPANYA YENİ DEĞİL”

Batman’da Eğitim-Sen Şubesi’nin basın toplantısına katılan HDP Milletvekili Ayla Akat Ata, 2015 Newroz’unda Öcalan’ın halkı selamlamasını arzuladıklarını söyledi. Son günlerde Öcalan’ın serbest bırakılması yönündeki kampanyalara dikkat çeken Ata: “Sayın Öcalan’a özgürlük kampanyası, bugün başlayan bir kampanya değil. Çok açık bir şekilde yürütüldü, kimler aracılığıyla da yürütüldüğü bellidir. 2004-2005 yıllarında ‘Öcalan siyasi irademdir kampanyası’ yürütülmüştü ve imzalar gizli-saklı tutulmamıştır. İmzalar parlamentoya ve Avrupa’ya gönderilmişti. Bugün de Öcalan’a özgürlük kampanyasıyla ilgili imzalar tüm yerlere iletilecektir” dedi.

ÖZGÜRLÜĞÜNÜ İSTİYORUZ”

Öcalan’ın özgürlüğüne kavuşması gerektiğine inandıklarını ifade eden Ata, şöyle devam etti: “Sayın Öcalan’ın İmralı’da hala hükümlü olarak tutulmasını bu halk ve bizler doğru bulmuyoruz. Bir an önce özgürlüğüne kavuşmasını istiyoruz. Özgürlüğü ve sağlık koşullarının iyileştirebileceği mekânlara taşınması noktasında taleplerimiz olmuştur. Daha önce Öcalan’la görüşme heyetinde görüştüğümüzde Öcalan ‘hep birlikte özgürleşeceğiz’ demişti. Bu kadar net belirtmişti. Kampanya yürüyor, herkesin desteğini aldı. Sonuçları en kısa sürede kamuoyu ile paylaşacağız.”

TALEBİMİZDE ISRARCIYIZ”

Milletvekili Ata, sözlerini şöyle sürdürdü: “Umut ediyoruz ve inanıyoruz ki Öcalan, 2015 Newroz’unda bizleri Diyarbakır meydanında selamlamasıdır. Biz de bunu talep ediyoruz, bunun için mücadele ediyoruz. Bugün Öcalan’ın özgürlüğünü istemek, talep etmek bu çerçevede çalışma yürütmek demokratik çözümden yana olmak demektir. Bunun var olduğunu tüm Türkiye kamuoyuna anlatmak demektir. Biz bunda ısrarcıyız. Bu nedenle en büyük ‘arzumuz nedir’ bunu ifade ettik. 2015 Newroz’unda bizleri selamlamasını istiyoruz. Demokratik çözüm sürecinin biran önce somutlaşmasını arzu ediyoruz”

Editör: TE Bilişim