** İkiköprü Belde Belediye Eşbaşkanları Osman Karabulut ve Hidayet Tiryaki, beldeyle iç içe olan Kürtık’te Avrupa Parlamentosu milletvekili Cansu Özdemir’in başarısıyla gurur duyuyor.

 

“BAŞARISINI ALKIŞLIYORUZ”

İkiköprü-Kürtık köyünden Almanya’ya 28 yıl önce göç eden Tekin ailesinin büyük kızı Cansu Özdemir’in, Almanya-Hamburg Eyalet Milletvekilliğini sürdürmesinden gurur duyduklarını belirten İkiköprü Belde Belediye Eşbaşkanları Osman Karabulut ve Hidayet Tiryaki: “O, bizim gururumuz Cansu ile iftihar ediyoruz. En azından yılda bir kez köyünü ziyaret etmesini istiyoruz. Cansu Özdemir’in köye her gelişinde mutlu oluyoruz. Bizler de vekilimiz Cansu Özdemir’in kaldığı Hamburg’un bir belediyesi ile kardeş belediye projesini hayata geçirmek istiyoruz” dediler.

 

KADIN EVİ PROJESİNE DESTEK SÖZÜ

İkiköprü Belde Belediyesi Eşbaşkanı Hidayet Tiryaki, beldede kadın evi projesini hayata geçirmek istediklerini söyledi. Milletvekili Cansu Özdemir’den kadın evi projesinin geliştirilmesine yönelik destek aldıklarını ifade eden Tiryaki, şöyle devam etti: “Her şeyden önce Kürt kadını olarak Cansu’nun Avrupa’da bizleri temsil etmesi bize güç veriyor. Kadına yönelik hazırladığımız projelerimize destek vereceğine inanıyoruz.” Bu arada Belediye Eşbaşkanlarının ‘kardeş belediye’ ile kadın evi projesine destek sözü veren Cansu Özdemir, 4 günlük gezisinin ardından Hamburg’un yolunu tuttu.

Editör: TE Bilişim