** BDP İl Başkanı ve Newroz Tertip Komitesi Başkanı Serdar Atalay, 2014 Newroz’una 150 binin üzerinde katılım olduğunu belirtti. Atalay; “Son yılların en coşkulu Newroz’unu gerçekleştirdiğimiz için Avrupa’dan tebrik yağmuruna tutulduk” dedi…

HALKA TEŞEKKÜR
Bölge’de ilk Newroz ateşinin yakıldığı Batman’da 150 binin üzerinde katılımla son yılların en coşkulu Newroz şöleninin yapıldığını belirten Tertip Komitesi Başkanı ve BDP İl Başkanı Serdar Atalay, halka teşekkür etti. Önceki Newroz’larda da tertip komitesinde yer aldığını ifade eden Atalay: “Seçim mitingi ve Newroz kutlamasına yönelik şölen tek kelimeyle muhteşem geçti. Mesainin ilk günü ve yağışlı havaya rağmen halk büyük bir katılım gösterdi. 150-200 bin arasındaki Newroz şöleni her yönüyle örnekti. Çocukların taşlı saldırısı dışında Batman, Newroz’u son yılların en görkemli şölenini yaşadı” dedi.

MORAL VE GÜÇ BULDUK”

BDP’li Atalay, şöyle devam etti: “Seçim ve çözüm süreci ortamındaki Newroz, şenlik havasında geçti. Program akışı güzeldi. Batman, her dönem verdiği destekle kendini kanıtlayan bir halktır. Alanı hazırlayan ve şölenin eksiksiz geçmesinde emek veren tüm arkdaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Seçim öncesi BDP’ye büyük aileler katıldı. Her geçen gün güçleniyoruz. Coşkulu Newroz şenliği nedeniyle Avrupa ve diğer büyük kentlerden övgü dolu sözler aldık. Sosyal medyadan da Batman halkına teşekkür ettik. Bölgede ilk Newroz ateşinin yakıldığı Batman’da halk, alanlara sığmadı.”



Kimseye vaadimiz yok”

BDP Batman İl Başkanı Serdar Atalay, Batman’ın bazı ilçe ve beldelerinde seçim sonrası Batman Belediyesi başta olmak üzere ilçe beldelerinde kadro ve geçici işçi vaadlerinin olmadığını söyledi. BDP’yi sistem partilerinden ayıran özelliğin de kimseye vaad vermek olmadığını ifade eden Atalay, şöyle konuştu: “Seçim öncesi oy karşılığında hiç kimseye vaadimiz söz konusu olamaz. Bu tür ilişkileri de ahlaksızca buluyoruz. Biz seçimlerde vaad vermeyen tek partiyiz. Derdimiz belediyeyi kazanmak değil, özgür bir yaşam inşa ettirmek. Sistem partilerinin kullandığı söylemlerden uzağız. Hiçbir BDP’li belediyede kadro mevsimlik ya da geçici işçilere yönelik taahhüdümüz yok. Böyle bir beklenti içinde olanlar boş hayaller peşindedir.”

Editör: TE Bilişim