* Yaklaşık üç yıl önce yapımına başlanılan Batman-Siirt çevre yolu güzergahında çalışmaların bu yıl da bitirilmemesine semt sakinleri tepkili. Belde Mahalle Muhtarı Nuri Altun, Karayolları Bölge Müdürlüğü'nün ilgisizliğinden alt-yaya geçidi ile kaldırımların tamamlanmadığını söyledi.

ÜÇ YILDIR BİTİRİLEMİYOR

Batman'ın Belde mahallesini ikiye bölen Batman-Siirt çevre yolu güzergahındaki Şevket Başak köprülü kavşaktaki çalışmaların bitirilmemesi, güzergah sakinlerini zor durumda bıraktı. Çalışmaların ağır gitmesinin bir nedeninin de Karayolları Bölge Müdürlüğü yetkililerinin denetim yapmamasından kaynaklandığını belirten Belde mahalle Muhtarı Nuri Altun, "Bu işi üstlenen firmanın ağır aksak çalışmalarını Karayolları Bölge Müdürlüğü yetkilileri maalesef görmemezlikten geliyor. Valimiz sayın Ahmet Deniz, defalarca denetlediği halde yapımcı firma, bu kavşakta çalışmaları bitirmiyor" dedi.

“KURAK MEVSİM OLMASAYDI”

Bu yıl bölgenin kurak bir mevsim geçirdiğine işaret eden muhtar Altun, şöyle devam etti: "Köprülü kavşak çevresindeki kaldırımlar toz-toprak içinde. Alt-yaya geçidinde çalışmalar tamamlanmadı. Kaldırım taşlarının bir kısmı sökülüyor, bir kısmı ise yol kenarında bekletiliyor. Şevket Başak camisine giden yolun 200 metrelik bölümü bir aydır yapılmıyor. Vatandaşlar toprak içinde caminin yolunu tutuyor. Eğer kurak bir mevsim olmasaydı, bu çevre çamur deryası içinde kalırdı."

SİNYALİZASYAN ŞEBEKESİ UNUTULUNCA

Köprülü kavşakta sinyalizasyon şebekesini unutan firma yüzünden kaldırım taşlarının bir kısmının söküldüğüne dikkat çeken muhtar Nuri Altun, "Kış geldi. Sonbaharda bu çalışmalar tamamlanmasa vay bu bölgenin haline. Sinyalizasyon şebekesini hesaba katmayan yapımcı firma, kaldırımlardan söktüğü taşları orta yerde bıraktı. Bu kaldırımlarda taşlar bir türlü yerine oturmadı. Karayolları Bölge Müdürlüğünü göreve davet ediyoruz. Üç yıldır bitirilemeyen bu kavşakta çalışmaların ne zaman tamamlanacağı konusunda artık bir tarih vermelerini bekliyoruz. Çünkü bu güzergah sakinlerinin tahammülü kalmadı" diye konuştu. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilişim