**MÜSİAD Batman Şube Başkanı Suad Özdemir, Türkiye Petrolleri ile Petrolspor altyapısına yönelik sorunları MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan’a aktardı. Özdemir: “Batman, mükafat alacağı yerde ceza alıyor” dedi.

SORUNLARI, GENEL BAŞKANA AKTARDI
Son günlerde Türkiye Petrolleri ve Petrolspor altyapısıyla ilgili gelişmeler üzerine MÜSİAD Batman Şube Başkanı Suad Özdemir, MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan’ı ziyaret etti. Gelişmeleri aktaran Özdemir: “Batman, devletin yanında duran ender illerin başında geliyor. Batmanlılar olarak mükafat beklerken maalesef çeşitli kısıtlayıcı cezalara maruz kalmaktayız. Son günlerde Türkiye Petrolleri’nden tutun da birçok alanda Batman hep ikinci planda kalıyor. Türkiye Petrollerini küçültmeye yönelik çalışmalara girişilmiştir, bu planlar kurumu bitirmeye yönelik hareketlerdir. Uzun yıllar ülke sporuna katkı sağlayan Batman Petrolspor altyapısının, Türkiye, Avrupa, Balkan ve Dünya şampiyonlarında başarı elde etmesine rağmen kapatılacak olması, tepkilere yol açmaktadır” dedi.

“İL’İN DİNAMİKLERİ DİNLENMELİ”
Özdemir, şöyle devam etti: “Batman’ı Batman yapan TP oldu. Batman TP ile var oldu, Türkiye geneline baktığınız zaman en fazla petrolün çıkarıldığı il. Ayrıca Batman’da yaşayan insanların son yıllarda petrolden ve rafineriden dolayı yaşadığımız sıkıntılar ve hastalıklar da maalesef bize boş bir bedel olarak kaldı. Bizler Batman olarak açıkçası mükafat beklerken bunlarla karşı karşıya kalınca bir nevi isyan noktasına geldiğimizin bilinmesi gerekiyor. Hükümetin bu tarz politikaları yaparken öncelikle ilin dinamikleri ile görüş alışverişinde bulunması gerekir.” MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan ise konuyla yakından ilgileneceklerini ifade ederek: “TP Bölge Müdürlüğü gibi önemli ve köklü bir kurumun küçültülmesi, yıllarca başarılara imza atmış spor altyapısının kapatılacak olması bizleri de çok üzmüştür. MÜSİAD olarak gerekli mercilerle irtibat sağlayacak, konunun takipçisi olacağız” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim