**Geçen yıl Bağlar mahallesinde ‘öz yönetim’ açıklamasına katılan 56 kişinin yargılandığı duruşmaya çağrılan Ahmet Kuşdoğan; “Kitlesel basın açıklamasına katılmış değilim ama müebbetle yargılanıyorum” dedi. 

** Kuşdoğan’ın avukatı Tahir İmret; “Müvekkilim Ahmet Kuşdoğan çiftçi. Basın açıklamasının yapıldığı yerde bir görüntüsü bile yok. Trajikomik bir durumla karşı karşıyayız” dedi.

DAVA ŞOK’UNDA!
15 Ağustos 2015 tarihinde Batman’ın Bağlar mahallesinde ‘öz yönetim’ açıklamasına katılan 56 kişi hakkında açılan dava duruşması, Kültür ve Turizm Müdürlüğü konferans salonunda sona erdi. Batman Cumhuriyet Savcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında aralarında İçişleri Bakanlığı’nca görevinden uzaklaştırılan Belediye Eş Başkanları Sabri Özdemir ve Gülistan Akel’in de bulunduğu 56 sanığın yargılandığı davanın ilk duruşmasında mahkemeye çağrılan Ahmet Kuşdoğan, hakkında açılan davanın şokunda. Kuşdoğan, şöyle konuştu;  “Katılmadığım bir basın açıklamasında hakkımda müebbet hapis istenilmesine anlam veremiyorum. O açıklamada ne bir görüntüm var ne de attığım bir slogan var. Orada olmadığım halde hakkımda dava açılması komiktir. Mesleğim çiftçi. Polisler evime geldiği sırada da Van’daydım. Yaz mevsiminde serin bölge olduğu için sürülerimizi o bölgedeki yaylalara götürüyoruz.  Ben de hukuki mücadeleyi vereceğim.” 

“TRAJİ KOMİK BİR DURUM”
Kuşdoğan’ın avukatı Tahir İmret; “Müvekkilim Ahmet Kuşdoğan, katılmadığı bir kitlesel basın açıklamasında 302’den yargılanması trajikomik bir durumdur. Kuşdoğan besicilikle ailesinin geçimini sağlayan bir çiftçidir. Basın açıklamasında yer aldığına dair bir görüntüsü bile yok. Bu dava kapsamında yargılanmasına anlam veremiyoruz. Müvekkilimin beraatını istedik. Katılmadığı bir basın açıklamasında hakkında dava açılması doğru değildir. Hakkında dava açıldığını duyunca şaşırdık” diye konuştu.  

Editör: TE Bilişim