**Yılda 55 bin ton mısır, 375 bin tona yakın da diğer hububat ürünlerinin de elde edildiği Batman TMO, küçülüyor. Yaklaşık 15 bin üreticinin bulunduğu Batman’da TMO’nun amirliğe dönüştürülmesine tepki gösteren hububat üreticileri; “Tarım Bakanı Mehdi Eker Batman’a yapılacak siloları bile Bismil ilçesine kaydırdı” dediler.

**TMO’nun Müdürlükten amirlik statüsüne dönüştürülmesine iktidar Milletvekillerinin seyirci kaldığını belirten üreticiler; “Batman’ın amirlik statüsüne getirilmesi İl’in sahipsizliğini gösteriyor” diye konuştular.


TAHIL AMBARINA AMİRLİK…
Bölgenin ‘tahıl ambarı’ olarak bilinen Batman’da Toprak Mahsulleri Ofisi’nin 2007 yılında Müdürlük statüsünden Şube’ye, şimdi de ajanstan amirliğe düşürülmesine üreticilerden tepki yağdı. Buğday, arpa ve mercimek vb gibi ürünlerde yılda 375 bin ton hububat ürünün elde edildiği Batman yöresinde, bu yıl 55 bin ton mısır ekiminin yapıldığına dikkat çeken Ziraat Odası Başkanı Nizamettin Aydiş; “Maalesef TMO, Batman’da hızla küçülüyor. 30 Bin tonluk siloların Batman’da kurulmasını beklerken, bu yatırım komşu ilçe Bismil’e kaydırıldı. Yedi yıl öncesine kadar Batman TMO Müdürlük statüsündeydi. Önce ajansa dönüştürüldü. Şimdi de amirlik oldu” dedi.



“MÜDÜRLÜK STATÜSÜ BEKLENİYORDU”
Batman Ticaret Borsası Başkanı Arif Güneş, TMO’nun eski günlerine dönmesi için kampanya başlattıklarını ifade etti. Bir süre önce Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e TMO ajans statüsünün değiştirilmesine yönelik talepte bulunduklarını anımsatan Borsa Başkanı Güneş, şöyle konuştu; “Bu ilgisizlik bizi üzüyor. Batman ovasında tonlarca hububat verimi elde ediliyor. Toprak Mahsulleri Ofisi’nin Müdürlük statüsüne dönüştürülmesi için çabalarımızın sürdüğü bir dönemde Batman ofisinin ajansa bağlı amirliğe dönüştürülmesine şaşırdık. Bu kadarı da olmaz.”

Editör: TE Bilişim