** 1 Eylül Dünya Barış gününde Demokrasi Platformu ile birlikte bugün miting düzenleyeceklerini belirten HDP İl Eşbaşkanı Abdulbari Karaağaç: “İzin talebimize Valilik son anda izin verdi. Mitingte eğlence yapılmayacak” dedi.

MİTİNG 16.00-19.00 SAATLERİNDE
Batman Demokrasi Platformu ile HDP’nin bugün düzenleyeceği ‘Barış’ mitingine Valilik, son anda izin verdi. Mesai saati bitiminde Valilikten izin aldıklarını belirten HDP İl Eşbaşkanı Abdulbari Karaağaç, Batmanlıları mitinge davet etti. 16.00 ila 19.00 saatleri arasında düzenlenecek mitingde konser vb. gibi eğlenceye yer vermeyeceklerini belirten Karaağaç, “1 Eylül Dünya barış günü için bir dizi hazırlık başlatmıştık. Basın kavşağında düzenlemek istediğimiz etkinlik için Valiliğe talebimizi illettik. Son anda aldığımız izinle bugün barış severlerle bir araya geleceğiz” diye konuştu.

“BARIŞI HAYKIRACAĞIZ”
HDP İl Eşbaşkanı Karaağaç, sözlerini şöyle sürdürdü: “Tek mücadelemiz barış içindir. Yüreklerimiz kan dolu, gözlerimiz yaş dolu. Bunları dindirmek için hep beraber ‘barış’ için bugün bir kez daha sesimizi yükselteceğiz. Bugünlerde herkesin özlemi olan barışı haykırmaya devam edeceğiz. Dört saatlik miting süresince eğlenceye yer verilmeyecek. Barışa olan özlemimizi meydanlarda haykıracağız.” Mitinge HDP Batman Milletvekilleri, Belediye Eş Başkanları ile STK temsilcilerinin katılacağı belirtildi.

Editör: TE Bilişim