*Batman Ziraat Odası Başkanı Nizamettin Aydiş, TMO’nun mısırda alım fiyatını açıklamamasının, üreticinin 50 kuruş zarar etmesine neden olduğunu söyledi.

*TMO Batman Şubesinde mısır alımları hızlandırıldı. TMO, Batman ve yöresinde bu yıl 70 ila 80 bin ton arasında ürün alımı planlıyor.

MISIR ALDI BAŞINI GİDİYOR

Ovanın büyük bölümünün Mısır ürününe dönüştüğü Batman’da, çiftçinin gözü Toprak Mahsulleri Ofisi’nin açıklayacağı fiyatta.  Batman ve yöresinde bu yıl 70 ila 80 bin ton mısır rekoltesinin gerçekleştiğini ifade eden Ziraat Odası Başkanı Nizamettin Aydiş, “Mısır geçen yıl ki fiyaattan işlem görüyor. Eğer TMO mısır alım fiyatlarını sezon başı itibariyle açıklamış olsaydı, üreticiler ürünlerini 40-50 kuruştan daha yükseğe satabilecekti. Bölgede olduğu gibi Batman üreticisi de mısır fiyatının bir an önce açıklanmasını istiyor” dedi.



TMO’DA ALIMLAR TAM HIZ

Toprak Mahsulleri Ofisi Batman Şube Müdürü Abdurrahman Güneş, Batman ve yöresinde 70 ila 80 bin ton arasında alım gerçekleştirmeyi hedeflediklerini söyledi. TMO Müdürü Güneş, şöyle konuştu; “Rendavu sistemi ve taahhütlü olarak sürdürdüğümüz mısır alımları için depolama alanları oluşturduk. Sahada depoladığımız mısırı torbalama sistemiyle korumaya alıyoruz. Bu yıl mısırda beklenilen üzerinde bir rekolde gerçekleşti. Teslim aldığımız mısıra yakında vereceğimiz fiyatı üretici beğenirse, 10 ila 30 gün içinde ürün ödemesi yapılacak.”

Editör: TE Bilişim