**Batman ovasının dört bir yanına ekilen mısır, yüz güldürüyor. Mısır üreticileri, rekoltenin bu yıl beklenilenin üzerinde gerçekleştiğini belirterek; “Mısıra taban fiyatı 680 lira biçilmesi iyi bir rakam” dediler.

MISIR YÜZ GÜLDÜRÜYOR

Son yıllarda üreticinin yüzünü güldüren mısır hasadına başlayan üreticiler, ürünlerini TMO’ya teslim edebilmek için randevu peşine düştü. 50 Bin tonun üzerinde verimin elde edilmesinin beklenildiği Batman’da, mısır üreticisinin içine düştüğü soruna dikkat çeken Ziraat Odası Başkanı Nizamettin Aydiş, TMO’ya yüklendi. Siloların geç açılmasını mısır üreticilerini zor durumda bırakacağını belirten Aydiş; “TMO 10 bin tona yakın mısır alım planlıyor. Oysa üretici bu yıl 50 bin tonun üzerinde mısır ekimi yaptı. TMO’nun fiyatı erken açıklaması da piyasayı olumsuz etkileyecek” dedi.
ÜRETİCİ RANDEVU ALAMIYOR

Tarım Bakanlığı’nın bu yıl mısıra biçtiği taban fiyatından memnun olan Batman yöresindeki mısır üreticisi, ürününü TMO’ya teslim edebilmek için randevu almakta zorlanıyor. Mısır üreticileri şöyle konuştular; “Geçen yıl kilosuna 550 lira fiyat veren TMO, bu yıl 680 lira fiyat biçti. Bu rakam fena değil. Ancak bir çok üretici ürününü bir an önce teslim etmek istiyor. Siloların henüz boşatılmaması bizi kara kara düşündürüyor. Ofis’ten randevu alabilmek için gün boyu bekliyoruz. Toprak Mahsulleri Ofisin alımları daha seri bir şekilde yapmalı.” (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim